Appelsinkage

Appelsinkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Den bedste opskrift på appelsinkage med glasur. En svampet skærekage med appelsin, som er den perfekte eftermiddagskage.

Ingrediensliste

 • Kage

 • 200 g. smør
 • 250 g. sukker
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 4 stk. æg
 • 4 spsk. creme fraiche
 • 150 g. hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 stk. økologisk appelsin
 • Glasur

 • 200 g. mørk chokolade
 • 1 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

 1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
 2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
 3. Pisk blødt smør med sukker og vaniljesukker til det er luftigt.
 4. Tilsæt æggene ét af gangen og pisk det godt sammen.
 5. Vej hvedemel og bagepulver af i en skål.
 6. Riv skallen af appelsinen fint og pres saften ud i en skål. Vend appelsinsaft og skal i æggeblandingen.
 7. Vend skiftevis creme fraiche samt hvedemel og bagepulver i dejen.
 8. Rør det godt sammen til en ensartet dej.
 9. Smør en form (22×22 cm) eller Ø22 med smør eller beklæd med bagepapir.
 10. Fordel dejen i formen.
 11. Bag kagen i den forvarmet ovn i ca. 30-35 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 25 minutter.
 12. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig.
 13. Tag kagen ud og lad den køle en smule af.
 14. Nu til glasuren.
 15. Hak chokolade. Bland chokolade og fløde i en skål. Giv det 30 sek. i mikroovnen. Rør rundt. Giv det yderligere 30 sek. i mikroovnen. Sådan bliver du ved, indtil du har en ensartet chokoladeglasur. Hvis du ikke har en mikroovn, så kan du også sagtens gøre det i en lille gryde ved meget lav varme.
 16. Hæld glasuren over kagen.
 17. Lad glasuren størkne en smule inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på appelsinkage

Appelsinkage, sandkage, marmorkage og andre skærekager har alle det til fælles, at de ofte forbindes med ens bedsteforældre. Det er gamle klassikere, som er simple at lave og består af få ingredienser. Selvom de ikke er de mest avancerede kager, så skal man på ingen måde undervurdere dem.

Den her appelsinkage smager nemlig skønt til en kop god eftermiddagskaffe eller aftenskaffe. Den er svampet, lækker og er på ingen måde tør. Samtidig har den en skøn og aromatisk smag af appelsin, som bliver toppet med en lækker chokoladeglasur. Det er en rigtig god kage med appelsin, som vi til enhver tid ville servere for gæster.

LÆS OGSÅ: Bradepandekage med kokos og rabarberskum

Appelsinkage

Kage med appelsin

Det her er den absolut bedste kage med appelsin. Den er svampet, saftig og på ingen måde tør. Den lækre chokoladeganache på toppen er også lige prikken over i’et, så hvis du elsker choko orange smag, så er den her uden tvivl lige noget for dig.

Så hvis du trænger til at bage en ny slags kage, så kan vi anbefale denne. Det er umiddelbart de færreste unge, som nok har bagt appelsinkage. Vi har i hvert fald selv tendens til at lave de samme klassikere som chokoladekage, drømmekage osv. Men denne kage med appelsin er virkelig også god og fortjener sin plads i spotlightet.

Kan jeg fryse kagen?
Ja, du kan sagtens fryse den eller eventuelle rester ned. Et tip er at skære den ud i skiver og så fryse skiverne. Så er det nemt at tage et par skiver appelsinkage op, hvis du får uventede gæster. Den tør nemlig rigtig hurtigt op.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Hold nu op en lækker kage. 🤩😋 Faldt over den i går, og fordi gutterne som renoverede i dag, skulle ekstra forkæles, blev det jeres kage der blev serveret. Den var et kæmpe hit, så lækker og saftig. 1000 tak for opskriften.
  Hilsen en bage/mad nørds fan

 2. Hej
  Super lækker opskrift – smagen har jeg i hvert fald ramt. Og den er bare super god.
  Men hvordan med konsistensen – jeg synes min er blevet klæg/tæt, som var det en mazarinkage – er det meningen? For jeg havde nok forventet den skulle have været lidt mere luftig som en chokoladekage.

  1. Hej Anette,

   Den bliver ikke lige så klæg/tæt som en mazarinkage, men det er heller ikke en kage, som er helt luftig. Det er sådan en mellemting vil vi sige 🙂

   Kh

  1. Hej Bente,

   Det passer med en form på 17×17 cm. ved os. Der kan være forskel på størrelsen på æg, som gør, at der bliver mere eller mindre dej. Men hvis du synes der er for meget dej, så bruger du jo bare en større form.

   Kh

 3. Hej hvad gør jeg forkert,første gang jeg bagte appelsinkagen var den bare så lægger.Jeg har bagt den 3 gange men nu skvatter den sammen

 4. Hej
  Vi elsker denne kage i vores familie, men jeg får altid en grynet glasur
  Har både prøvet i gryde og microovn. Synes ikke temperaturen bliver for høj, så hvilken fælde falder jeg mon i?

  1. Hej Louise,

   Modsat kan du også få varmet den ved for lav temperatur, så chokoladen ikke smelter ordentligt sammen med fløden 🙂

   Kh

Skriv en kommentar