Honningkage med smørcreme Honningkage med smørcreme Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time og 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en svampet honningkage med luftig smørcreme og appelsinmarmelade. En klassisk, gammeldags honningkage! Ingrediensliste Bunde 65 g. smør 150 g. brun farin 150 g. honning 2 dl. kærnemælk 1,5 tsk. stødt kanel 0,5 tsk. stødt nellike 1 tsk. natron 210 g. hvedemel Fyld 130 g. naturel flødeost 65 g. smør 100 g. flormelis 1 tsk. vaniljesukker 3 spsk. appelsinmarmelade Chokoladeganache 100 g. mørk chokolade 1 dl. piskefløde Fremgangsmåde Bund Smelt smør, brun farin og honning sammen i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen, når det hele er smeltet sammen. Hæld det over i en skål. I en skål blandes hvedemel, natron, kanel og nellike. Bland skiftevis kærnemælk og de tørre ingredienser i blandingen med smør, farin og honning. Vend det rundt, indtil du har en ensartet dej. Beklæd en springform (Ø21-22) med bagepapir i bunden og smør siderne med smør. Hæld dejen i formen. Bag bunden i midten af ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 35-40 minutter. Tag bunden ud og lad den afkøle helt. Når den er kold, så skæres den til. Hvis den buler meget på toppen, så skæres den til. Del den på midten, så du får 2 lige store bunde. Fyld Tag smør ud, så det bliver en anelse blødt. Pisk smør med flormelis og vaniljesukker, indtil du har en cremet og luftig masse. Vend naturel flødeost i. Placer en af kagebundene på et fad. Smør først med appelsinsyltetøj og fordel herefter smørcremen ovenpå. Placer den anden kagebund ovenpå. Chokoladeglasur Hak chokolade groft. Varm fløde op i en lille gryde. Når fløden er lige under kogepunktet, så tages gryden af blusset. Tilsæt chokolade og rør det hele godt rundt, indtil du har en ensartet glasur. Lad dem køle af 5 minutter, inden den fordeles på hele kagen. Opbevar kagen et køligt sted indtil servering. Den kan sagtens holde sig et par dage og er faktisk endnu bedre på 2. dagen. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på honningkage med smørcreme Bag en lækker honningkage og fyld den med den lækreste smørcreme. Det er én af de bedste julekager, som du kan bage, hvis du spørger os. Honningkagen er selvfølgelig lavet på honning, men også en masse julekrydderier. Så hvis du elsker sådan en god krydderkage, så er denne lige noget for dig. Kagen bliver fyldt med en cremet creme og appelsinmarmelade. Du kan selvfølgelig blot udelade marmeladen, men det smager altså skønt med den lidt syrlige marmelade til den krydrede kage og søde smørcreme. LÆS OGSÅ: Risalamande cheesecake Gammeldags honningkage med smørcreme Sådan en gammeldags honningkage har du måske fået serveret hos dine bedsteforældre. Det er i hvert fald sådan en kage, som ens bedsteforældre ofte har tradition for at lave i juletiden. Det er derfor også en nostalgisk kage og en kage, som vi bare må bage hvert år. Det er en simpel kage, som ikke kræver de store færdigheder i køkkenet. Sørg blot for at piske smørcremen godt, så den bliver luftig og lækker. Det kan godt tage lidt tid, alt efter hvor koldt smørret er. Men du skal blot blive ved med at piske til du har en ensartet creme uden klumper. Når den piskes, så pisker man også luft ind, som gør den super luftig. Kan kagen fryses? Jep, du kan sagtens fryse den her gammeldags honningkage ned. Så kan du nemt tage den op i juletiden eller hvis du får uventede gæster, som du gerne vil byde på et stykke lækkert kage til kaffen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.