Æbletrifli Æbletrifli Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på æbletrifli med æblemos, makroner og creme. Én af de bedste desserter med danske æbler, når de er i sæson. Ingrediensliste Æblemos 4 stk. æble 3 spsk. sukker 1 stk. vaniljestang 1 dl. vand Nøddecrunch 70 g. mandler 70 g. hasselnødder 70 g. havegryn 2 tsk. vaniljesukker 50 g. lys sirup 25 g. smør Andet 5 dl. piskefløde Fremgangsmåde Skræl æbler og skær dem i små tern. Halver vaniljestangen. Kom dem i en gryde sammen med vaniljestang (med bælg), vand og sukker. Bring det i kog og lad æblerne koge indtil de er møre. Det tager cirka 30 minutter. Sørg for at have låget til gryden på skrå undervejs, så ikke alt vandet fordamper under kogningen. I mens æblemosen laves, skal du i gang med din nøddecrunch. Hak mandler og hasselnødder groft. Varm en pande op og smelt smør. Tilsæt havregryn, mandler og hasselnødder til panden. Tilsæt sirup og vaniljesukker og rør godt rundt. Lad det stege ved middel varme under omrøring indtil din crunch har fået en gylden farve. Det tager cirka 5-10 minutter. Hæld din nøddecrunch over på et stykke bagepapir og lad det køle af. Når din æblemos er kogt færdig køles den ned. Pisk nu fløde mildt, så den danner bløde toppe. Når din æblemos og nøddecrunch er kold kan dine trifli anrettes. Anret evt. i glas som vi har gjort. Start med at komme æblemos i bunden, herefter nøddecrunch og derefter fløde. Gentag igen og top af med en lille smule crunch. Pynt evt. med nogle bær eller server den som den er. Bedøm denne ret Lås skærm REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars Opskrift på æbletrifli Hvis du er fast læser her på vores hjemmeside, så ved du, at vi hver måned i samarbejde med Fiskars har fokus på månedens råvare. I denne måned er det æbler, som er i sæson og som vi har fokus på. Der er nemlig intet som danske æbler og vi elsker at udnytte dem til bagværk, søde sager og meget mere her i efteråret. Derfor blev vi selvfølgelig nødt til at lave en lækker æbletrifli ud af æblerne. Lag på lag af æblemos, knas og en lækker creme. Det er den absolut lækreste efterårsdessert, som altid plejer at falde i god jord hos venner og familie. LÆS OGSÅ: One pot pasta med laks Trifli med æble Trifli er én af de nemmeste desserter, da den ikke kræver de store færdigheder i køkkenet eller en hel masse ingredienser. Samtidig er det en virkelig smuk dessert, da man kan se lagene i glasset fra de forskellige elementer. Det er derfor så fint at bruge nogle glas, hvor du tydeligt kan se det. Hjemmelavet æblemos Til selve triflien bruger vi en hjemmelavet æblemos eller æblekompot, som vi har kogt i en af vores Fiskars Hard Face gryder. Det er de bedste gryder til formålet, da de har en god non-stick belægning, som gør, at det nærmest er umuligt at brænde mosen på. Hvad kan jeg forberede på forhånd? Hvis du skal lave æbletriflierne til dessert for dine gæster, er det altid rart at være forberedt. Vi anbefaler, at du først anretter dine trifli kort inden servering, da vi foretrækker at nøddecrunchen er helt sprød, når den skal spises. Du kan lave din æblemos og nøddecrunch dagen før og så blot piske fløden og anrette dine trifli på dagen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.