Brændende kærlighed med rodfrugtmos Brændende kærlighed med rodfrugtmos Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på brændende kærlighed med rodfrugtmos og syltede rødløg. Vores moderne version af den klassiske danske ret med bacon. Ingrediensliste Rodfrugtmos 400 g. kartoffel 350 g. gulerod 250 g. knoldselleri 1 dl. mælk 3 spsk. smør salt Andet 2 stk. løg 2 spsk. smør 60 g. syltede rødløg 300 g. bacon i tern 0,5 bundt frisk persille Fremgangsmåde Skræl kartofler, gulerødder og selleri. Skær i små stykker og kom dem i en gryde. Dæk rodfrugterne med vand. Bring gryden i kog og skru herefter ned til middel varme. Lad det simre i ca. 20-25 minutter eller indtil alle grøntsagerne er kogt møre. Imens grøntsagerne koger, så kan du gøre de resterende ting klar. Varm en pande op uden fedtstof. Tilsæt bacontern til panden. Lad det stege til bacon er sprødt og gyldent. Gør en tallerken klar med et stykke køkkenrulle på. Hæld bacon over på tallerkenen, så papiret suger noget af det overskydende fedt. Sæt panden til side. Skær løg i tynde både. Smelt smør på samme pande, som du brugte til bacon. Tilsæt løg til panden. Skru ned for lav/middel varme og lad løgene sautere til de bliver bløde og lækre. Når grøntsagerne er kogt møre, så tages gryden af. Hæld vandet fra. Tilsæt mælk, smør og salt. Pisk det sammen med en elpisker. Tilsæt evt. mere mælk, hvis du gerne vil have den tyndere. Smag til med salt. Anret mosen på tallerkener. Top med sprød bacon, bløde løg, syltede rødløg og et drys friskhakket persille. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på brændende kærlighed med rodfrugtmos Her får du opskriften på en lækker omgang brændende kærlighed med rodfrugtmos. Vi har nemlig taget den klassiske udgave og optimeret den lidt og gjort den lidt mere moderne. Derfor består den af en lækker rodfrugtmos, som vi har lavet på kartofler, gulerødder og selleri. Mosen er toppet med bløde løg, syltede rødløg, sprød bacon og et drys frisk persille. Det er bare nem, hurtig og lækker aftensmad, som passer perfekt til efteråret, som vi bevæger os mere ind i nu. Man skal på ingen måde undervurdere sådan en omgang brændende kærlighed. Vi elsker en god mos og den her mos med rodfrugter er simpelthen så lækker. Vi har som sagt brugt kartofler, gulerødder og selleri, men du kan også sagtens bruge andre rodfrugter. Det giver virkelig god smag til mosen at bruge rodfrugter i stedet for udelukkende at bruge kartofler. LÆS OGSÅ: Salat med varmrøget laks Rodfrugtmos med bacon Selvom den her ret har det fine navn som brændende kærlighed, så er det i princippet blot en omgang rodfrugtmos med bacon på toppen. Vi bruger bacon, men du kan også sagtens bruge serranoskinke eller skinketern, som lige ristes på en pande for en ‘lettere’ version. Vi har også toppet med både almindelige bløde løg, men også syltede rødløg. De syltede rødløg komplimenterer nemlig den luftige mos og den sprøde, saltede bacon helt perfekt. Giv den et drys frisk persille på toppen og så har du altså alletiders efterårsret! Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.