Pasta med laks og fløde

Pasta med laks og fløde
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på pasta med laks og fløde. En cremet pastaret med laks, grøntsager og ost, som kan laves på 35 minutter.

Ingrediensliste

  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 225 g. laksefilet
  • 100 g. cherrytomater
  • 50 g. frisk spinat
  • 1 dl. hvidvin
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 50 g. parmesan
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • salt/peber
  • 200 g. pastaskruer
  • 0,25 bundt frisk basilikum

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Halver cherrytomater og skyl spinat og basilikum.
  3. Fjern skindet fra laksen og skær i mindre stykker.
  4. Sæt vand over til pasta. Bring det i kog og tilsæt salt.
  5. Varm en pande op med olie eller smør.
  6. Tilsæt løg og hvidløg til panden. Lad det sautere et par minutter eller til det bliver blødt.
  7. Tilsæt laks til panden. Lad det stege til det har fået farve på alle sider. Tag løg, hvidløg og laks fra på en tallerken.
  8. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt lidt ekstra olie eller smør til panden.
  9. Tilsæt de halve cherrytomater. Lad dem sautere et minut.
  10. Tilsæt hvidvin (kan erstattes med alm. vand) og smuldret bouillonterning. Lad det simre i 5 minutter, så vinen får lov til at koge en smule ind.
  11. Tilsæt madlavningsfløden og revet parmesanost. Rør det hele godt sammen. Lad det simre ved lav varme i ca. 8-10 minutter.
  12. Imens det simrer, så koges pasta efter pakkens anvisning.
  13. Når pastaen er kogt, så hældes vandet fra (gem noget af pastavandet).
  14. Til saucen tilsættes frisk spinat, frisk basilikum samt det løg, hvidløg og laks, som du tog fra tidligere. Vend det hele godt rundt.
  15. Tilsæt drænet pasta. Vend det hele godt rundt. Smag til med salt og peber.
  16. Tilsæt evt. noget af pastavandet, så du får en cremet pastaret.
  17. Anret pastaretten i dybe tallerkener. Top med lidt frisk basilikum eller dild.
  18. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på pasta med laks og fløde

En lækker og nem opskrift på pasta med laks og fløde. Pastaretter med laks er en af vores go-to retter, når det bare skal være nemt og lækkert. Sådan en pastaret er nemlig hurtig at bikse sammen og så er det samtidig en god mulighed for at få mere fisk ind i hverdagen, hvis man er dårlig til det. I denne pastaret har vi kombineret laks og pasta samt vendt det i en cremet hvidvinsflødesauce, som bliver lavet på hvidvin, bouillon og fløde. Hvis du gerne vil udelade hvidvin, så kan du sagtens bare bruge alm. vand.

Pastaretter kan fungere som både hverdagsmad og weekendmad. Hvis vi serverer det i weekenden, så serverer vi det gerne med et godt flute til og evt. et godt glas hvidvin. Det er nemlig slet ikke svært at lave en velsmagende pastaret selv.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på pastaretter

Pasta med laks og fløde

Pastaret med laks og spinat

Hvis der er tre ting, som bare passer godt sammen, så er det laks, fløde og spinat. Det er bare altid en sikker vinder! Og det er ingen undtagelse i den her velsmagende pastaret. Udover spinat, så har vi også tilføjet frisk basilikum. Generelt tilføjer vi gerne en eller anden form for frisk krydderurt til vores pastaretter, da det lige giver det sidste pift til retten. Det gør en kæmpe forskel i forhold til at bruge tørrede krydderier. I hvert fald lige i pastaretter.

Hvis du ikke er så meget til laks, så kan du også sagtens erstatte med kylling. Ellers kunne den også være god med rejer, enten almindelig små rejer eller store tigerrejer. Vil du gerne have en vegetarisk udgave, så ville vi blot udelade kød. Der er nemlig stadig masser af smag i retten uden kød.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Skriv en kommentar