Flammkuchen

Flammkuchen
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på Flammkuchen med creme fraiche, bacon og rødløg. Flammkuchen er en tynd, sprød pizza, som stammer fra Tyskland.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 1,25 dl. vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g. hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • Fyld

  • 1 knivspids stødt muskatnød
  • 150 g. creme fraiche
  • 150 g. bacon i tern
  • 1 stk. rødløg
  • 2 kviste frisk timian
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Rør vand og olie sammen i en skål.
  2. Tilsæt hvedemel og salt. Ælt det hele godt sammen til du har en fast dej.
  3. Saml dejen til en kugle. Lad den hvile tildækket i en halv time (der sker ikke noget ved, at den hviler længere tid).
  4. Tænd ovnen på 250 grader (eller så meget din ovn kan trække). Kom en bageplade (eller pizzastål) ind i ovnen og lad den varme op sammen med ovnen.
  5. Gør et stykke bagepapir klar, hvor du kan lægge den færdige dej over på.
  6. Drys godt med mel på bordet.
  7. Placer din dejklump ovenpå. Drys med mel ovenpå. Rul dejen tyndt ud, så størrelsen passer med det stykke bagepapir, som du har lagt klar.
  8. Læg dejen over på bagepapiret.
  9. Rør creme fraiche sammen med stødt muskatnød.
  10. Smør creme fraichen udover dejen.
  11. Fordel bacon (det skal ikke være stegt), tynde skiver af rødløg samt frisk timian.
  12. Fordel lidt friskkværnet peber og salt udover (hold igen med salten, da baconen også tilfører salt til smagen).
  13. Når ovnen er varm, så tages den varme plade ud. Træk bagepapiret med din flammkuchen over på den varme bageplade.
  14. Sæt den i ovnen og lad den bage i ca. 8-12 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 7-8 minutter.
  15. Skorpen skal være sprød og må gerne have fået farve.
  16. Tag din flammkuchen ud af ovnen. Lad den køle en smule af inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på flammkuchen

Flammkuchen er en tysk pizza, som består af en tynd og sprød dej uden gær. Den bliver toppet med creme fraiche, som er rørt op med muskatnød. Derudover bliver den også toppet med bacontern og rødløg. Den her tynde pizza uden gær smager så godt og er samtidig virkelig nem at lave! Dejen skal ikke hæve, da der ikke er gær i, så den er hurtig at bikse sammen.

Hvis du er vild med en hvid pizza, så vil du elske flammkuchen. Den får en dejlig smag fra creme fraichen og dét, at creme fraichen lige er rørt op med lidt muskatnød, det er lige prikken over i’et. Udover creme fraiche, så kommer der også bacon og rødløg på. Du kan her også sagtens bruge almindelige hvide løg og evt. også komme lidt hvidløg på, hvis det er.

LÆS OGSÅ: Klik her og se flere opskrifter på aftensmad

Flammkuchen

Tysk pizza uden gær

Så hvis du har lyst til at give dig i kast med sådan en omgang tysk pizza, så kan vi varmt anbefale den her. Det ville være lækkert en sommeraften og kan sagtens serveres som en slags forret eller som hovedret. Derudover egner den sig også godt til tapas, hvor der måske også vil være nogle andre lækre sager.

Hvis vi ikke skulle smøre den med creme fraiche, så kan den også smøres med flødeost eller mascarpone. Men originalt, så toppes den med creme fraiche, bacon og løg. Og det er altså en helt igennem fantastisk kombination, som bare smager hammer godt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar