Bagt kyllingebryst med rodfrugtsfritter Bagt kyllingebryst med rodfrugtsfritter Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på bagt marineret kyllingebryst med rodfrugtsfritter og avocadodip. Sund, hurtig og nem aftensmad, hvor alle kan være med. Ingrediensliste Marineret kylling 400 g. kyllingebryst 2 spsk. olivenolie 1 tsk. karry 1 tsk. paprika 2 fed hvidløg salt/peber Rodfrugtsfritter 500 g. rodfrugtsblanding 2 spsk. olivenolie salt/peber Avocadodip 1 stk. avocado 2 spsk. creme fraiche 1 fed hvidløg salt/peber Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Gør en bageplade klar med bagepapir. Skræl rodfrugterne og skær ud i stave. Vend dem i olie, salt og peber og placer dem på bagepladen. Når ovnen er varm, så sættes rodfrugterne ind. Giv dem først 10 minutter, imens gøres kyllingen klar. Rens kylling for eventuelle sener. Kom fileterne i en pose sammen med olie, finthakket hvidløg og krydderier. Vend det godt sammen. Når rodfrugterne har fået de første 10 minutter, så tages bagepladen ud. Vend rodfrugterne og skub dem sammen på den ene side. Placer herefter den marinerede kylling på den anden halvdel. Sæt bagepladen tilbage i ovnen og giv det hele 20 minutter. Imens laves avocadodippen. Halver avocado. Fjern stenen og skrab avocadoen ud i en skål. Kom creme fraiche og finthakket hvidløg ved. Blend det sammen med en stavblender. Du kan evt. også blot mose det godt sammen med en gaffel. Smag til med salt og peber. Når kyllingen og rodfrugterne er færdige, så tages de ud af ovnen. Server med din avocadodip. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på bagt kyllingebryst med rodfrugtsfritter Sådan en omgang bagt, marineret kyllingebryst med rodfrugtsfritter og avocadodip skal man ikke undervurdere. Nogle gange skal det bare være sundt, simpelt og hurtigt. Og så behøves det ikke at gøres mere kompliceret end det er! Det her er én af vores go-to retter, når vi samtidig gerne vil have noget sundere til aftensmad. Rodfrugterne er blot sådan en rodfrugtsblanding fra grøntafdelingen, hvor der er gulerødder, pastinak og rødbeder i. Den blanding køber vi ofte, da det er så dejligt, at der er flere slags rodfrugter i. Køber vi en pose rødbeder, en pose med pastinakker og en pose med gulerødder, så når vi simpelthen ikke at få dem brugt, så vi synes, at blandingen er helt genial. LÆS OGSÅ: Klik her og find flere opskrifter på sund aftensmad Marineret kylling med fritter Kyllingen har vi marineret i hvidløg, paprika og karry. En simpel, men smagfuld blanding! Rodfrugterne er blot vendt i salt og peber, men du kan også krydre dem med tørret oregano, timian, rosmarin eller hvad du ellers lige tænker. Der skal også altid være en eller anden form for dyppelse, så det ikke bliver alt for kedeligt og tørt. Her har vi lavet en avocadodip på avocado, som er blendet med creme fraiche, hvidløg og salt og peber. Nemt og sundt og så smager det hammer godt. Det smarte ved den her ret er, at det kræver minimal forberedelse og så kan man have det hele på en bradepande i ovnen. Så der er også minimal opvask. Sådan nogle måltider sætter vi pris på i en travl hverdag, hvor man ikke magter at stille det helt store an, men stadig gerne vil have sund og velsmagende mad. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.