Hvidkålssalat med æble Hvidkålssalat med æble Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 5 minutter Samlet tid 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på hvidkålssalat med æble, granatæblekerner og en cremet dressing med masser af friske krydderurter. Ingrediensliste Krydderurtedressing 1 bundt purløg 0,5 bundt frisk persille 250 g. græsk yoghurt 1 tsk. akaciehonning 2 tsk. citronsaft salt/peber Hvidkålssalat 250 g. hvidkål 3 stk. æble 1 stk. granatæble Fremgangsmåde Start med at lave dressingen. Snit krydderurterne fint. Rør dem sammen med græsk yoghurt, citronsaft, akaciehonning (kan erstattes med flormelis eller sukker) og smag til med salt/peber. Snit hvidkål fint. Skær æble i små tern. Pil granatæble, så du får granatæblekernerne ud. Bland hvidkål, æbletern og granatæblekernerne (gem lidt til pynt) med dressingen. Anret salaten i en skål eller et fad. Top med de sidste granatæblekerner. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på hvidkålssalat med æble En lækker og cremet hvidkålssalat med æble, granatæble og en hjemmelavet dressing på græsk yoghurt og friske krydderurter. Den smager så godt og er samtidig nem at lave. Vi har fået den som tilbehør til lasagne, bolognese og også bare til et stykke godt kød og nogle bagte kartofler. Det er sådan en god vintersalat, som er sprød og fyldt med smag. Her i vintersæsonen laver vi så mange kålsalater. Kål er i vores øjne så undervurderet, da man kan bruge det til så mange retter. Det er samtidig billigt og giver god fylde til maden. Hvidkål snittes fint og æbler skæres i små tern. Så røres der en dressing sammen af græsk yoghurt, frisk purløg og persille samt lidt citronsaft og salt og peber. Det er så dejlig en kombination af den sprøde kål, den smagfulde dressing og det friske fra æblerne og granatæblekernerne. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på kålsalater her Salat med hvidkål og æble Kombinationen af kål og æble er virkelig god og også en kombination, som vi ofte bruger i vores salater. Prøv eksempelvis den her kålsalat med æble, som er vendt i mormordressing. Der er bare noget over at kombinere den sprøde kål med det syrlige og friske fra et æble. Generelt tilføjer vi ofte frugt og bær til vores salater, da det kan være med til at gøre salaterne ekstra spændende. I stedet for hvidkål, så kan du også bruge spidskål. Spidskål er lidt mere mild i smagen, men har den samme sprødhed som hvidkål også har. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.