Pasta med salciccia, tomat og mascarpone

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på pasta med salciccia, tomat og mascarpone. En lækker og nem pastaret med salcicciapølse og en smagfuld tomatsauce.

Ingrediensliste

  • 150 g. salciccia pølser
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl. hvidvin
  • 2 spsk. tomatpure
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 2 håndfulde frisk basilikum
  • 150 g. mascarpone
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • salt/peber
  • 200 g. pasta
  • 40 g. parmesan
  • Køb alle ingredienser på Nemlig

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Varm en pande op med lidt olie.
  3. Skær et snit langs pølserne og klem indholdet ud på panden. Brug en grydeske til at skille det ad og lad det herefter brune godt af.
  4. Tilsæt hernæst løg og hvidløg. Lad det sautere med til det er blødt og har fået lidt farve.
  5. Tilsæt nu hvidvin. Lad det simre 2-3 minutter, så alkoholen får lov til at fordampe.
  6. Tilsæt tomatpure. Vend det godt rundt og lad det svitse godt af.
  7. Tilsæt så hakkede tomater, frisk basilikum, mascarpone og en smulret bouillonterning.
  8. Skru en anelse ned for blusset og lad det simre ved lav/middel varme.
  9. Imens det simrer, så kog pasta efter pakkens anvisning i godt saltet vand.
  10. Imens pasta koger, så riv parmesan fint og tilsæt det til saucen. Smag herefter hele saucen til med salt/peber.
  11. Når pasta er al dente, så drænes det. Gem noget af pastavandet i en skål.
  12. Kom pasta over i saucen. Tilsæt også noget af pastavandet. Lad det hele blive cremet, imens der vendes godt rundt. Tilsæt evt. mere pastavand, hvis det er nødvendigt.
  13. Anret i skåle, og top evt. med revet parmesan og lidt frisk basilikum.
  14. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars pande

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på pasta med salciccia, tomat og mascarpone

En dejlig og smagfuld omgang pasta med salciccia, tomat og mascarpone. Endelig er det til at få den lækre salciccia-pølse i de fleste supermarkeder. Vi har i hvert fald været heldige at finde det både i Kvickly, Netto og Bilka. Hvis du ikke ved hvad salciccia er, så er det den her smagfulde og lækre, italienske pølse, som er godt krydret. Den minder lidt om en medisterpølse i udseende, men den har den mest fantastiske smag. Måden man bruger den på er ved at give den et snit ned langs skindet og så presser man faktisk selve pølsen ud. Det lyder måske lidt skørt, men det bliver lidt som en omgang hakket svinekød, som er tilsat krydderier.

Vi har brugt pølsen i den her lækre og cremede pastaret, som også indeholder tomat og mascarpone. Tomat og mascarpone må være en af de dejligste kombinationer. Det smager så godt! Tilsæt så en god pasta og salciccia, så har du en verdensklasse pastaret.

LÆS OGSÅ: Klik her for at se alle vores pastaretter

Pasta med salciccia, tomat og mascarpone

Pastaret med salciccia pølse

Den her pastaret med salciccia pølse er en nem hverdagsret eller weekendret. Det er nemlig sådan en ret, som kan spises i alle anledninger. Den er altså også god som gæstemad, hvis du skal have dine venner eller familie på besøg. En god flaske hvidvin til og evt. noget godt surdejsbrød, så har du en sikker vindermenu. I hvert fald en menu, som vil falde i alle pasta-elskeres smag!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

  1. Hej 🙂 opskriften lyder mega lækker men jeg har ikke noget hvidvin stående og tænkte derfor om man kunne skifte det ud med noget andet?

Skriv en kommentar