Persilleolie

Persilleolie
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Lav nemt din egen persilleolie på 2 ingredienser. Brug urteolien som pynt eller tilbehør på forretter, hovedretter og ved anretning.

Ingrediensliste

  • 50 g. frisk persille
  • 1 dl. rapsolie

Fremgangsmåde

  1. Skyl persille grundigt. Pluk bladene af stænglerne.
  2. Kom dem op i en minihakker eller foodprocessor.
  3. Varm olien op, så den når en temperatur på ca. 60 grader.
  4. Hæld olien over persillen i hakkeren.
  5. Blend det hele godt sammen. Lad det blende i ca. 5 minutter.
  6. Sigt olien igennem et fint klæde (man kan også bruge et kaffefilter, hvor man forsigtigt presser olien igennem).
  7. Hæld i en bøtte eller på en skoldet flaske. Olien kan holde sig 3-4 uger på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på persilleolie

Det er så nemt at lave persilleolie. Persilleolien kan bruges som prikken over i’et på forretter, hovedretter og meget mere. Det kræver få ingredienser og er også genialt, hvis man har en rest krydderurter tilbage. Her har vi brugt persille, men man kan også sagtens bruge andre krydderurter eller blande flere slags. Tricket bag en god persilleolie eller urteolie er at varme olien en smule op. På den måde får man også en dybere grøn farve, end hvis man udelod at varme den op. Den skal ikke op og koge, men bare lige varmes til ca. 60 grader.

LÆS OGSÅ: Torsk med asparges og urteolie

Persilleolie

Urteolie af persille

Måske du dyrker krydderurter i haven og slet ikke kan følge med. Så er det oplagt at lave sådan en olie her. Olien kan bruges som tilbehør til fisk, supper, salater og sågar på lasagne, pastaretter og generelt retter, som godt lige kunne bruge sådan et pift.

Vi bruger det desuden ofte, når vi skal anrette forretter og hovedretter. Til nytår er den genial, hvis man gerne vil have sin ret til at fremstå lidt ekstra fancy. På restauranter bruger de nemlig ofte sådan en urteolie til at pynte tallerkenen. Det giver derfor sådan en luksuriøs følelse at bruge persilleolie. Og derudover, så smager det også bare hammergodt! Så vi kan kun anbefale dig at have sådan en bøtte eller flaske stående i køleskabet. Den kan holde sig 3-4 uger, så der er god tid til at få det brugt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar