Laks i ovn med grøntsager

Laks i ovn med grøntsager
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en omgang laks i ovn med grøntsager, citron og en hjemmelavet urtedressing til. Laksefilet bagt i ovn med kartofler.

Ingrediensliste

  • 225 g. laksefilet
  • 400 g. små kartofler med skræl
  • 0,5 bundt friske asparges
  • 0,5 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. citron
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt/peber
  • 0,5 bundt frisk dild
  • Urtedressing

  • 150 g. creme fraiche
  • 0,5 bundt frisk dild
  • 0,5 bundt forårsløg
  • 2 tsk. citronsaft
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Start med at koge kartoflerne. Rens kartoflerne (behold gerne skrællen på). Hvis de er meget store, så halver dem. Det tager ca. 20-25 minutter at koge dem.
  3. Find et ildfast fad frem.
  4. Fordel kartoflerne i fadet og vend dem med lidt olie, salt og peber.
  5. Sæt dem i den forvarmede ovn og giv dem først 20 minutter. Imens de bager, så gøres det resterende klar.
  6. Knæk enderne af dine asparges. Skær peberfrugt ud i strimler.
  7. Hvis laksefileterne er meget store, så kan du dele dem i 2. Pensl dem med lidt olie og kom lidt salt/peber på. Sæt dem til side.
  8. Skær citron ud i skiver.
  9. Tag fadet ud efter de 20 minutter. Fordel herefter asparges og peberfrugt i fadet og vend godt rundt. Placer laksefileter og citronskiver i fadet.
  10. Sæt fadet tilbage i ovnen og giv det nu 15 minutter.
  11. Imens det hele bages, så gøres urtedressingen klar.
  12. Hak forårsløg og dild fint.
  13. Bland det med creme fraiche og smag til med citronsaft, salt og peber.
  14. Tag fadet ud af ovnen, når det er færdigt.
  15. Server med din urtedressing til.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret:

Ildfast fad, sort

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på laks i ovn med grøntsager

Her får du opskriften på en lækker og nem omgang laks i ovn med grøntsager. En af de nemmeste måder at tilberede laks på og så slår man to fluer med et smæk, når man også bager grøntsagerne i ovnen. Det er en af vores go-to retter, når det skal være nemt, men også godt må være sundt. Det er sådan en ret, som stort set passer sig selv, så der er minimal forberedelse. En ret, som er perfekt til de travle dage. Og så er det jo også bare et plus, at man får sneget noget fisk ind i løbet af ugen. Så sådan nogle retter her finder man ofte på vores madplan.

Her om sommeren og i det gode vejr, så serverer vi det gerne med en urtedressing til. Sådan en hurtig en, som er lavet på creme fraiche, friske krydderurter, citron og salt og peber. Det smager så lækkert og er samtidig frisk i smagen. Skulle vi lave det her på en lidt mere fed og luksuriøs måde, så kunne man også servere en hollandaise til. Det ville uden tvivl også være lækkert.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på retter i fad her

Laks i ovn med grøntsager

Laksefilet i ovn med grøntsager

Laksefileter er noget af det fisk, som vi køber mest. Vi synes, at det smager godt, er nemt at tilberede og så kan man nemt få fat i det. Laks smager skønt, når det bliver bagt. Især hvis man lige lægger et par citronskiver ovenpå. Så behøver man faktisk nærmest ikke at gøre mere, da citronen komplimenterer laksen uden at være for kraftig i smagen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar