Lækre og nemme opskrifter på laks i ovn. Du får en super lækker laksefilet, når den bages i ovnen. Man kan lave så mange smagfulde retter med ovnbagt laks. Her finder du inspiration til laksefilet i ovn til hverdag og til fest.

Laks i ovn opskrifter

Her finder du alle vores opskrifter på laks i ovn. At lave laks i ovn er en af de nemmeste måder at tilberede laks på. Det giver dig et saftigt og lækkert stykke laks, som kan laves på så mange forskellige måder. Prøv f.eks. vores laks i butterdej med spinat eller en hel laks tilberedt i ovn. Mulighederne er mange, så vi håber, at du kan blive inspireret til at få mere fisk ind i hverdagen uden, at det kræver det helt store.

For at gøre det nemt for dig, så har vi samlet vores bedste og nemmeste opskrifter her. Der er noget til enhver smag og i forskellige sværhedsgrader. Vi kan personligt bedst lide retter, som ikke kræver det helt store, men som smager hammergodt. Det er opskrifter, som ikke har en lang ingrediensliste og med ingredienser, som kan købes i et almindeligt supermarked. Vi ved, at en travl hverdag ikke altid giver tid til at stå flere timer i køkkenet.

Laksefilet i ovn

Som sagt, så er laksefilet i ovn noget af det nemmeste at lave. Hvis du ikke er så vant til at lave meget fisk, så er det altid et godt sted at starte at tilberede det i ovnen. Vi vil vove at påstå, at det ikke kan gå galt. Og som sagt, så er der jo så mange muligheder med laks. Man kan lave lakselasagne, en laksetærte eller små laksepakker lavet i ovn.

Når man tilbereder laksen i ovn, så er det desuden også nemt at tilføje en masse grøntsager. Vi laver ofte en grøntsagsbund og så placerer vi laksen ovenpå. Brug også gerne friske citrusfrugter ovenpå laksen. Det kan være selve saften eller der kan placeres skiver ovenpå. Det giver en dejlig smag og er en nem måde at give fisken noget smag på.

Ovnbagt laks

Ovnbagt laks kan serveres både til hverdag og fest. Vi synes selv, at vi har opskrifter som egner sig til begge dele. De nemme og hurtige opskrifter, som passer ind i hverdagens travle aftener og opskrifter, hvor der er kræset mere om laksen. Ovnbagt laksefilet er nemlig også fantastisk som gæstemad, som kan serveres, når man skal have gæster eller selskab. Er det tilfældet, så kan vi anbefale, at du også tager til en fiskemand eller hen til en fiskebil og henter frisk laksefilet. Der er en verden til forskel og det kan altså godt betale sig at betale lidt ekstra.

Tilbehør til ovnbagt laksefilet

Det er altid lækkert med en omgang kartofler til laks. Det kan være kogte kartofler eller bagte kartofler. Ellers er en grøn salat, f.eks. en bønnesalat eller noget i den stil også godt til fisk. Ift. Sauce, så ville vi gå med en citronsauce eller en hjemmerørt hollandaise. Så er du i hvert fald ikke helt galt på den.

Vi kan kun anbefale dig at bringe mere laks ind i dine vaner. Som Sundhedsstyrelsen anbefaler, så bør man få fisk 2 gange om ugen. Det kunne blandt andet være laks én af gangene. Vi håber i hvert fald, at du er blevet inspireret til opskrifter på laks i ovn her.