Cheesecake med havtorn i glas Cheesecake med havtorn i glas Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på cheesecake med havtorn i glas uden husblas. Bund af digestivekiks, flødeostecreme og havtorncoulis af havtorn, som vi selv har været ude at plukke. En fantastisk, smagfuld dessert i glas. Ingrediensliste Havtorncoulis 100 g. havtorn 4 spsk. sukker 2 spsk. vand Creme 125 g. naturel flødeost 2,5 dl. piskefløde 3 spsk. flormelis 2 tsk. vaniljesukker 2 tsk. citronsaft Andet 100 g. digestivekiks 50 g. hvid chokolade 4 kviste citronmelisse Fremgangsmåde Først laves havtorncoulis. Den kan sagtens laves dagen før eller timer i forvejen, da den blot skal stå i køleskabet. Rensede havtorn kommes op i en gryde sammen med vand og sukker, hvorefter det hele gives et lille opkog. Skru herefter ned og lad det simre ca. 15 minutter, så havtorn bliver bløde. Kom det hele over i en blender eller minihakker og blend det så godt sammen. Sigt det igennem en fin trådsi og hæld over i en skål. Sæt på køl. Ostecremen laves ved at komme flødeost, piskefløde, vaniljesukker, flormelis og citronsaft i en skål. Herefter piskes det hele sammen med en elpisker indtil ønskede konsistens er nået. Det skal gerne være en relativ fast creme (men det bestemmer man jo selv). Kom ostecremen op i en pose og klip et hul i et af hjørnerne. I glassene placeres først knust digestive, herefter ostecreme og til sidst havtorncoulis. Hak hvid chokolade groft og fordel det ovenpå sammen med lidt frisk citronmelisse. Serveres med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars Opskrift på cheesecake med havtorn i glas Vi fortsætter temaet med vilde ingredienser og derfor får du opskriften på cheesecake med havtorn i glas. Vi har nemlig været ude og plukke havtorn. Havtorn er en frugtbusk, som vokser nær kyster og bærrene er modne omkring august/september. Måske du har fulgt med i vores tidligere sankning-ture, hvor vi har plukket æbler og kantareller. At ‘sanke’ betyder at gå på opdagelse i naturen og finde vilde, gratis ingredienser, som man kan bruge i madlavningen. Så hvis du har svært ved at komme ud af døren uden et formål, så kan vi kraftigt anbefale dig at tage på en sanke-tur. Der er ikke noget mere tilfredsstillende end at lave mad med ingredienser, som man selv har fundet og plukket. Havtorn kan du finde lige nu. Når du skal plukke havtorn, så skal du tage fat med neglen ved bærrets stilk og knibe det af. Vær opmærksom på, at grenene på havtorn ender i en torn, så det kan godt stikke lidt, hvis man ikke er opmærksom. LÆS OGSÅ: Pasta med kantareller Dessert med havtorn Når du har været på havtorn-jagt og har fyldt din høstkurv med havtorn, så er du klar til at gå i køkkenet. Vi har forresten også brugt den fine høstkurv fra Fiskars, som er den perfekte løsning til at samle, bære og rengøre din høst. Den ene side bruger vi til at samle i og så kan man komme sin høst over i den modsatte side, hvor der er et dørslag. Så kan man nemt skylle sin høst. Vi har været så glade for høstkurven, da den fungerer godt til både frugter og grøntsager. Havtorn har en smag, hvor man får noter af passionsfrugt, ananas, appelsin og mandarin. Det er en frugt, som derfor egner sig rigtig godt i det søde køkken og vi har lavet mange desserter med havtorn. En af de nemmeste desserter er sådan en omgang cheesecake i glas med havtorncoulis. Den består af knuste digestivekiks, flødeostecreme uden husblas og så havtorncoulis på toppen. Den er så nem og er sådan en rigtig efterårsdessert. Coulis af havtorn Vi laver en coulis af havtornene, som bliver lavet på de friske havtorn, sukker og vand. Vi har brugt All Steel sauteusen fra Fiskars, da den er genial til formålet. Der er ingen hjørner i sauteusen og det gør den perfekt til coulis og kompotter som denne, men også til sauce, grød, risotto og andre retter, hvor det er vigtigt, at det ikke brænder fast i hjørnerne. Hele All Steel serien er 100% fri for plastik og PFAS, som er noget vi lægger stor vægt på. Udover at sauteusen er genial, fordi den ingen hjørner har, så har den også en tyk tre-lags bund, som er optimeret til en jævn og effektiv varmefordeling. Hurtig dessert i glas Så hvis du vil forkæle dig selv eller dine nærmeste med en hurtig dessert i glas, så kan vi varmt anbefale at lave den her cheesecake med havtorn i glas. Den har den dejligste smag og den perfekte kombination af sprødt, sødt, cremet og syrligt. Så hvis du ikke er til desserter, som er alt for søde, så vil du elske den her. Kan jeg forberede den på forhånd? Ja, du kan lave havtorncoulis og creme på forhånd, så det blot lige skal anrettes i glassene. Vent med det til lige inden servering. Så undgår du nemlig at kiksene bliver bløde. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.