Æblechutney

Æblechutney
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet æblechutney. En stærk chutney lavet på æbler, løg og krydderier. Perfekt som tilbehør til ost osv.

Ingrediensliste

 • 2 stk. æble
 • 1 stk. rød peberfrugt
 • 2 stk. rødløg
 • 2 tsk. sukker
 • 0,5 tsk. chiliflager
 • 2 tsk. karry
 • 0,5 tsk. salt
 • 1 dl. vand

Fremgangsmåde

 1. Skræl æbler og skær dem i tern.
 2. Skær peberfrugt og rødløg i tern.
 3. Bland alle ingredienser i en lille gryde og bring det i kog under omrøring. Sæt låget på og lad det simre ved middel varme i 20 minutter.
 4. Tag gryden af varmen.
 5. Lad din chutney køle af og smag til med salt og sukker.
Bedøm denne ret

Opskrift på æblechutney

En god, hjemmelavet omgang æblechutney er en perfekt måde at udnytte efterårets danske æbler på. Lav en stor portion og brug den som tilbehør til gryderetter, ostebordet eller til en omgang tapas. Det smager simpelthen så skønt og er samtidig en anderledes måde at bruge sine æbler på. Måske du har tendens til altid at bruge æblerne til æblegrød, æblemarmelade eller æblekage? Så synes vi, at det er på tide at prøve noget nyt og så i stedet lave denne lækre chutney.

Men hvad er chutney egentlig? Ordet stammer fra det indiske køkken og består af henkogt frugt, sukker og krydderier. Man kan derfor godt sige, at det på en måde er en slags krydret æblemarmelade.

LÆS OGSÅ: Syltede rødløg

Æblechutney

Hjemmelavet chutney af æbler

Basen for denne chutney er æbler. Hertil er der tilsat løg og krydderier. Du kan selv vælge om du vil lave en stærk chutney eller en mere mild én. Samtidig kan du jo også selv justere hvor stærk den skal være. Måske den bare lige skal have lidt bid.

Hvor stærk vi vil have den afhænger lidt af hvad vi vil bruge den til. Skal den bruges til ost, så vil vi gerne have en mildere chutney, som ikke er alt for stærk. Skal den derimod bruges til indisk mad og sammenkogte retter, så må den gerne have lidt bid.

Så hvis du mangler lidt ideer til hvad du kan bruge de danske æbler til, så kan vi helt klart anbefale at lave et par glas æblechutney. Det er bare skønt at have stående, så det kan bruges som tilbehør til aftensmaden.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar