Æblekagerasp

Æblekagerasp
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

0 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet æblekagerasp lavet på smør, rasp og sukker. Brug din æblekagerasp til gammeldags æblekage.

Ingrediensliste

  • 100 g. smør
  • 100 g. sukker
  • 200 g. rasp

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne op på en pande.
  2. Tænd for middel varme.
  3. Lad smørret smelte sammen med det hele.
  4. Vend det hele godt rundt undervejs til raspen er gyldenbrunt og sprødt.
  5. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  6. Kom æblekageraspen derover på. Lad den køle helt af.
  7. Når den er kølet af, så kan det bruges til gammeldags æblekage. Opbevar i en lufttæt beholder, så den bevarer sprødheden.
Bedøm denne ret

Opskrift på æblekagerasp

Her får du en super nem opskrift på hjemmelavet æblekagerasp. Æblekagerasp kan du bruge til gammeldags æblekage. Du ved, den der lækre kage med æblekompot, æblekagerasp og masser af flødeskum. Det er bare en god efterårsdessert, hvor man kan udnytte de danske æbler. Man kan sagtens købe raspen færdigt, men det er altså også bare nemt at lave det selv! Så derfor får du altså en nem opskrift på hjemmelavet sprød rasp til æblekage lige her.

LÆS OGSÅ: Gammeldags æblekage

Æblekagerasp

Gammeldags æblekage med æblekagerasp

Vi laver gammeldags æblekage med enten æblekagerasp eller makroner. Det er alt efter hvad vi lige har. Begge dele smager skønt og vi tror, at hvad folk vælger, hænger sammen med hvilken slags man er vokset op med. Nogle kan bedst lide rasp og nogle kan bedst lide makroner. Det er en smagssag. Hvis man er rigtig fræk, så kan man jo lave æblekagen med begge dele. Det er altså også bare lækkert og en god efterårsdessert.

Kan jeg tilføje havregryn til raspen?

Ja, du kan også tilføje havregryn, hvis du vil have lidt større stykker i din rasp. Mange bruger halv mængde rasp og halv mængde havregryn. Du kan bruge din æblekagerasp til æblekage, men den smager altså også forrygende ovenpå skyr sammen med frisk frugt. Eller hvis du vil holde æblekagetemaet, så prøv en omgang vaniljeskyr med æblekompot og æblekagerasp på toppen. Mums det er altså bare lækkert. Den kan nydes til både morgenmad, eftermiddag eller som en snack.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar