Æblemos Æblemos Opskrift til 12345678910 portion Opskrift til 1 portion Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og hurtig opskrift på hjemmelavet æblemos af lækre, danske æbler. Brug mosen til desserter, kager eller som tilbehør til din morgenmad. Ingrediensliste 1000 g. æble 1 dl. vand 2 tsk. vaniljesukker 50 g. sukker Fremgangsmåde Fjern kernehus fra æblerne og skræl æblerne. Skær dem i mindre stykker. Vægten der er angivet i æbler er inden de bliver skrællet og skåret ud. Kom æbler, sukker, vaniljesukker og vand op i en gryde. Tænd for blusset og lad det simre under låg i ca. 15-20 minutter, til æblerne er bløde. Mos gerne æblerne en smule eller blend dem med en stavblender, alt efter hvilken konsistens du godt kan lide. Smag den evt. til med mere sukker eller vanilje. Tag gryden af varmen. Hæld den på et glas (evt. skyllet i atamon eller alkohol). Lad den køle af. Når den er kølet af, så sættes låg på og det sættes på køl. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på æblemos Her får du en nem og hurtig opskrift på hjemmelavet æblemos. Den kan bruges til kager, desserter eller blot nydes, som den er. Det er én af de ting, som vi bare skal lave hvert år, når de danske æbler kommer i sæson. Du kan bruge mosen til blandt andet gammeldags æblekage eller som topping på skyr eller yoghurt. Prøv at lave en lille morgenmadstrifli med æblemos i bunden. Top det herefter med vaniljeskyr og lidt sprødt på toppen. Det smager simplethen så skønt og er den bedste start på en efterårsmorgen. Du kan også selv vælge hvor meget du søder mosen. Bruger du nogle æbler, som er godt søde, så er det ikke nødvendigt med så meget sukker. Måske er det endda slet ikke nødvendigt med sukker. Så prøv at smage dig frem. Det er nemlig også en smagssag hvor sød man vil have den. LÆS OGSÅ: Æblegele Hjemmelavet æblemos Man kan i de fleste supermarkeder købe en færdiglavet æblemos, men det er slet ikke svært at lave selv. Den består nemlig blot af æbler, vand, lidt sukker og evt. vaniljesukker eller en vaniljestang. Det er derfor super billigt at lave det selv. Og så er det altså bare et hyggeligt lille efterårsprojekt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.