Æblesorbet

Æblesorbet
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet æblesorbet. En cremet og lækker dessert med æbler og den bedste sorbet med æbler efter vores mening.

Ingrediensliste

  • 6 stk. æble
  • 4 dl. vand
  • 90 g. glukosesirup
  • 100 g. sukker
  • 1 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Skræl æbler og fjern kernehus.
  2. Skær æbler ud i mindre tern.
  3. Kom vand, sukker, glukosesirup, æbler, og citronsaft i en gryde.
  4. Bring i kog. Når det koger, så skrues der lidt ned og så simrer det til, at sukkeret er opløst og ananas er blevet blød. Det tager omkring 15-20 minutter.
  5. Tag det herefter af blusset. Blend det med en stavblender og kom igennem en fin sigte.
  6. Hæld i en bøtte. Lad det køle helt af.
  7. Kom hele blandingen i en ismaskine og kør den til, at den er fast og cremet (vi kørte den i ca. 45-60 minutter).
  8. Hæld blandingen over i en beholder og sæt i fryseren et par timer.
Bedøm denne ret

Opskrift på æblesorbet

Lige om lidt rammer sæsonen for danske æbler og hvilken bedre måde at udnytte det på end med en lækker æblesorbet. En forfriskende og cremet sorbet med æble, som består af få ingredienser og som er nem at lave. Der er intet så lækkert som danske æbler og de kan jo købes i mange forskellige sorter. Alt efter sorten, så vil din æblesorbet også få et forskelligt udseende. Denne her er blevet meget gul i det, men man kan også bruge røde æbler, som også nærmest er røde indeni. Så vil din sorbet også få den farve. Så prøv dig frem med nogle forskellige sorter. Der er også nogle af dem, som indeholder mere syrlighed end andre. Så kan det være, at du skal tilføje lidt ekstra sukker medmindre du godt kan lide det meget syrligt. Smag dig frem, som vi altid siger. Så får du det bedste resultat.

Æblesorbeten laves i god tid, køres på ismaskine og kommes herefter i fryseren. Det er en nem dessert med æble, som aldrig slår fejl. Man kan altid spise en kugle æblesorbet – og så er det en dejlig forfriskende dessert. Prøv også at servere den til en marcipankage eller saftig mazarinkage. Det vil også være rigtig godt.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på hjemmelavet sorbet her

Æblesorbet

Sorbet med æbler

Du får en cremet og god sorbet med æbler. Vi har også set nogle, som har lavet sorbet ud af æblemost. Det kan man også. Vi laver den bare på hele æbler, som koges op og som blendes og sies igennem en fi si. Så får vi så meget smag som muligt ud af æblerne, hvilket giver en smagfuld sorbetis. Som sagt, så kan man bruge præcis den sort af æbler, som man bedst kan lide. Et rødt æble er typisk mere sødt end et grønt æble, som har mere syrlighed i sig. Vi har selv tre æbletræer i haven, men vi afventer stadig, at de begynder at give nogle æbler. Når de gør det, så er der ingen tvivl om, at nogle af dem skal laves til sorbet.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar