Æggemuffins med skinke

Små lækre æggemuffins med skinke
Opskrift til stk. Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

En nem og super lækker opskrift på æggemuffins med skinke, som er sunde og mætter godt. De kan bruges både i madpakken men også på brunchbordet. Du behøves ikke bruge skinke, det kan sagtens erstattes af små stykker kylling eller man kan tilføje bacon der i.

Ingrediensliste

  • 3 stk. æg
  • 100 g. broccoli
  • 50 g. porre
  • 100 g. gulerod
  • 125 g. skinkestrimler
  • 0,5 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Grøntsagerne og skinken hakkes meget fint (enten minihakker eller i hånden).
  2. Æg røres sammen med salt.
  3. Broccoli lægges bunden af muffinsformene, derefter porrer, dernæst gulerødder og til sidst hakket skinke.
  4. Æggemassen hældes over grøntsagerne.
  5. Bages i ovnen i cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft.
Bedøm denne ret

Opskrift på æggemuffins med skinke

Her får du opskriften på de bedste æggemuffins med broccoli og skinke. De er bare så lækre til madpakken eller som en let frokost, da de er sunde og mætter godt. De kan også sagtens serveres til brunch, i stedet for de klassiske scrambled eggs. Det er faktisk et rigtig godt alternativ, især hvis man gerne vil prøve noget nyt. Vi anbefaler at lave dem i en silikoneform, da de er nemmest at få ud så.

De kan også sagtens laves med lidt bacon på toppen eller så kan man også blande hytteost eller spinat i. Det er kun fantasien, som sætter grænser.  

LÆS OGSÅ: Blomkålspølsehorn

æggemuffins med skinke

Sunde æggemuffins

De her æggemuffins er super sunde. De er perfekte til morgenmad, men også helt geniale i madpakken. Du kan bruge præcis de grøntsager du har lyst til, men disse med broccoli og skinke er nok vores favorit. Ellers kan vi også anbefale porrer, peberfrugt, squash eller gulerødder. Det smager skønt og så er de bare nemme at lave.

Muffins med æg til brunch

De her muffins er også så geniale til brunch. Du kan lave det hele klar i formene og så blot bage dem inden servering. Ellers kan du også lave dem på forhånd og så blot lune dem inden servering. Det er et godt alternativ til de klassiske scrambled eggs.

Skal jeg bruge en silikoneform?
Vi anbefaler helt klart, at du laver dem i en silikoneform. Det er nemt og de ryger nemt ud af formen uden, at noget af fyldet sætter sig fast på kanten, som hvis man bruger papirsforme.

Kan jeg tilsætte ost?
Ja, du kan sagtens tilsætte lidt revet ost på toppen eller i selve æggemassen. Det ville også smage skønt!

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hejsa, har ofte set lækre opskrifter på æggemuffins som denne, men har et spørgsmål. Kan man fryse dem? Synes jo bare at det er meget at skulle spise fx 6 æggemuffins på en dag.

    1. Hej Maria

      Vi har ikke selv prøvet at fryse dem, men ellers kan de holde sig i køleskabet 2-3 dage 🙂

      Knus

  2. Hej.
    Har du brugt papirmuffins eller dem på plade i stål.
    Tænker på om de mon sidder fast i papirformene?
    God aften.
    Mvh Mona

  3. Hejsa!
    Jeg har lige et hurtigt spørgsmål til jeres lækre æggemuffins!!
    Tilbereder i porer og broccoli inden de kommer i muffin formen? Altså koger i disse først?

    Hvad for noget skinke har i brugt? Helt alment kogt skinketern eller hvordan?

    På forhånd mange tak fra den meget uerfarne kok?❤️

    1. Hej,

      Nej, vi koger intet af det først. Det bliver “kogt/bagt” i formen.
      Og vi bruger bare helt almindelige skinketern eller skinkestrimler 🙂

      Kh

  4. Hej.
    Super opskrift, men mine falder sammen idet jeg tager dem ud af ovnen!? De bliver noget mindre, og ser jo også knap så flotte ud, når de falder sammen i silikone formen…

    Hvad kan jeg gøre ved det?

    1. Hej Lone,

      De vil falde lidt sammen og bliver lidt rynkede på toppen. Det kan man ikke undgå. Smagen er den samme 🙂

      Kh

  5. Hej
    De er bare fine. Men kunne du ikke oplyse hvor mange kulhydrater protein og fedt der er pr 100 g el stk
    Hilsen Gitte

  6. Hej. I skriver, at man kan putte hytteost i også. Hvor meget er passende at komme i? Hilsen Tina

  7. Nu har jeg lige prøvet jeres opskrift, men jeg var nødt til at hakke det hele sammen for overhovedet at få plads til det. Jeg lavede fyld til 12 stk., men måtte bruge 16 forme, for at få plads til det. Er det nogle særligt store forme, I har brugt?

  8. Er der en speciel grund til at i ikke bare blander grøntsager og skinken sammen og så hælder æg ud over?☺️

    1. Hej Jeanet,
      Gulerødderne giver en god sødme. Men vi tænker sagtens, at du kan bytte dem ud med squash. Det bliver god en anden smagskombination 🙂
      Kh

  9. Øv, har lige bagt dem og se ser lækre ud, men de blev helt uspiseligt salte på trods af at jeg fulgte opskriften 🥲

    1. Hej Alberte,
      Tak for din feedback. Vi har nu rettet ned i mængden af salt, det er altid en smagssag, hvor meget der skal i 🙂
      Kh

Skriv en kommentar