Små lækre æggemuffins med skinke
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
20 minutterSamlet tid
30 minutterBeskrivelse
En nem og super lækker opskrift på æggemuffins med skinke, som er sunde og mætter godt. De kan bruges både i madpakken men også på brunchbordet. Du behøves ikke bruge skinke, det kan sagtens erstattes af små stykker kylling eller man kan tilføje bacon der i.
Ingrediensliste
- 3 æg
- 100 g. broccoli
- 50 g. porre
- 100 g. gulerod
- 125 g. skinkestrimler
- 1 tsk. salt
Fremgangsmåde
1. Grøntsagerne og skinken hakkes meget fint (enten minihakker eller i hånden).
2. Æg røres sammen med salt.
3. Broccoli lægges bunden af muffinsformene, derefter porrer, dernæst gulerødder og til sidst hakket skinke.
4. Æggemassen hældes over græntsagerne.
5. Bages i ovnen i cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft.
Opskrift på små lækre æggemuffins med skinke
Her får du opskriften på de bedste æggemuffins med broccoli og skinke. De er bare så lækre til madpakken eller som en let frokost, da de er sunde og mætter godt.
De kan også sagtens serveres til brunch, i stedet for de klassiske scrambled eggs. Det er faktisk et rigtig godt alternativ, især hvis man gerne vil prøve noget nyt. Vi anbefaler at lave dem i en silikoneform, da de er nemmest at få ud så.
De kan også sagtens laves med lidt bacon på toppen eller så kan man også blande hytteost eller spinat i. Det er kun fantasien, som sætter grænser.
LÆS OGSÅ: Blomkålspølsehorn
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Hejsa, har ofte set lækre opskrifter på æggemuffins som denne, men har et spørgsmål. Kan man fryse dem? Synes jo bare at det er meget at skulle spise fx 6 æggemuffins på en dag.
Hej Maria
Vi har ikke selv prøvet at fryse dem, men ellers kan de holde sig i køleskabet 2-3 dage 🙂
Knus
Hej.
Har du brugt papirmuffins eller dem på plade i stål.
Tænker på om de mon sidder fast i papirformene?
God aften.
Mvh Mona
Hej Mona
Silikoneforme, da de sidder fast i papirsforme ja 🙂
Knus
Hejsa!
Jeg har lige et hurtigt spørgsmål til jeres lækre æggemuffins!!
Tilbereder i porer og broccoli inden de kommer i muffin formen? Altså koger i disse først?
Hvad for noget skinke har i brugt? Helt alment kogt skinketern eller hvordan?
På forhånd mange tak fra den meget uerfarne kok😂❤️
Hej,
Nej, vi koger intet af det først. Det bliver “kogt/bagt” i formen.
Og vi bruger bare helt almindelige skinketern eller skinkestrimler 🙂
Kh
Hej.
Super opskrift, men mine falder sammen idet jeg tager dem ud af ovnen!? De bliver noget mindre, og ser jo også knap så flotte ud, når de falder sammen i silikone formen…
Hvad kan jeg gøre ved det?
Hej Lone,
De vil falde lidt sammen og bliver lidt rynkede på toppen. Det kan man ikke undgå. Smagen er den samme 🙂
Kh