Ærterisotto Ærterisotto Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på hjemmelavet ærterisotto med friskbælgede ærter, citron og parmesan. En smagfuld risotto med ærter, som er lavet i en All Steel Sauteuse, som er en blanding mellem en kasserolle og en sauterpande. Helt genial, hvis du spørger os, da risottoen nærmest ikke kan brænde fast. Ingrediensliste 1 stk. hønsebouillonterning 5 dl. vand 100 g. friske ærter 2 spsk. mascarpone 0,5 stk. løg 3 fed hvidløg 150 g. risottoris 1,5 dl. hvidvin 40 g. parmesan 2 spsk. smør 0,5 stk. citron salt/peber Pynt 30 g. friske ærter 0,5 stk. citron 1 håndfuld friske ærteskud Fremgangsmåde Opløs bouillonterning i kogende vand. Sæt til side. Bælg ærterne. Tag en lille håndfuld fra og blend så de resterende ærter med mascarpone, så du får en ærtepure. Vi brugte en stavblender. Hak løg og hvidløg fint. I en gryde varmes et par spsk. olie op. Herefter tilsættes løg og hvidløg. Lad det svitse et par minutter. Tilsæt risottoris og rør det godt rundt, så risene kan suge smag. Tilsæt hvidvin og lad alkoholen fordampe. Herefter tilsættes der 1 dl. bouillionvand ad gangen, imens der røres. Når risene har suget bouillionvandet, så tilsættes 1 dl. mere. Sådan fortsætter du, indtil du har brugt alt bouillonen. Vend nu din ærtepure i. Til sidst rives parmesanost, som tilsættes til din risotto sammen med smør. Rør det hele godt rundt. Smag evt. til med sort peber og frisk citronsaft, men vær påpasselig med salt, da den i forvejen er godt saltet. Lige inden servering vendes de resterende ærter i. Tag din risotto af varmen og anret på 2 tallerkener. Riv evt. lidt ekstra parmesanost på toppen og pynt evt. med friske ærterskud. Skær citron i både og server dem sammen med risottoen. Bedøm denne ret Lås skærm Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars Opskrift på ærterisotto I samarbejde med Fiskars får du her opskriften på en lækker og smagfuld ærterisotto, som vi de sidste uger har lavet så mange gange! Den smukkeste grønne risotto med friskbælgede ærter, citron og parmesan. Vi elsker sådan nogle retter her, som kan fungere som både en hverdagsret, men bestemt også som en weekendret. Det begynder at pible frem med friske ærter i supermarkederne. Og vi har også selv lige plantet ærter i vores køkkenhave. Så der er slet ingen tvivl om, at det her er en ret, som vi skal lave så mange gange i løbet af sommeren! Med en god hvidvin og noget lækkert brød til, så har man altså en virkelig lækker menu, som samtidig ikke koster det hvide ud af øjnene. Vi kan kun anbefale dig at prøve den! LÆS OGSÅ: Forårsruller med kylling Sauteuse til risotto, sauce og grød Vi har brugt All Steel sauteusen fra Fiskars – og måske du tænker “sauteuse, ahva?”. Det er en blanding mellem en kasserolle og en sauterpande og den er intet mindre end GENIAL. Den er meget kendt i det franske køkken, hvor den kaldes for en “fair tout”, som betyder “gør alt”, hvilket er den perfekte beskrivelse. Der er ingen hjørner i sauteusen og det gør den perfekt til en risotto som denne, men også til sauce, grød og andre retter, hvor der skal piskes og det er vigtigt, at det ikke brænder fast i hjørnerne. Den er blevet så uundværlig i vores køkken og vi kan kun anbefale at få sig sådan en! Det geniale er nemlig også, at fordi det netop er en blanding mellem en sauterpande og en kasserolle. Så kan man slå to fluer med et smæk og blot købe denne. Risotto med ærter Den her risotto med ærter har sådan en dejlig rund og mild smag. Ærterne bælges og så blendes de sammen med mascarpone til en pure, som vendes i risottoen. Det gør den ekstra cremet og runder den her ærterisotto godt af. Til at opveje fedmen fra ærtepureen, så kommes der frisk citronsaft i, som afbalancerer retten. Man kan selvfølgelig også bruge frosne ærter, men det kan i den grad betale sig at bruge tiden på at bælge de friske ærter. Der er mere smag i dem, og en smag, som bare smager af sol og sommer. Som vi allerede har nævnt, så har vi brugt sauteusen fra Fiskars’ All Steel serie, som vi slet ikke kan rose nok. Hvis du vil se flere af produkterne, så har vi også brugt panden til de her forårsruller og gryden og wokken til den her grøntsagscurry. Hele All Steel serien er 100% fri for plastik og PFAS, som er noget vi lægger stor vægt på. Udover at sauteusen er genial, fordi den ingen hjørner har, så har den en tyk tre-lags bund, som er optimeret til en jævn og effektiv varmefordeling. Så den er bare helt ideel til risotto. Den er desuden fremstillet af 90% genanvendt stål og har en 92% lavere CO2 udledning end gennemsnittet i branchen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.