Anderilette

Anderilette
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

2 timer og 30 minutter

Samlet tid

2 timer og 45 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet anderilette. Du kan også bruge dine rester fra juleanden til en omgang rilette. Spis med ristet brød til.

Ingrediensliste

  • 2 stk. confiteret andelår
  • andefedt
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Fjern skindet fra de confiterede andelår.
  2. Brug en gaffel til at pille kødet af i strimler.
  3. Kom andekødet op i en skål. Tilføj lidt andefedt og smag til med salt/peber.
  4. Du kan selv justere hvor “smørbar” den skal være. Tilføj blot mere andefedt til du har den ønskede konsistens.
  5. Kom anderiletten over i en skål eller bøtte.
  6. Fordel andefedt ovenpå, så holder den længere tid.
Bedøm denne ret

Opskrift på anderilette

Anderilette smager super lækkert på et stykke ristet brød med syltet surt til. Det er slet ikke svært at lave anderiletten selv. Det kræver dog lidt tid, men hvis du gerne vil begive dig ud i en hjemmelavet omgang. Så er det altså det hele værd. Man kan også købe det færdiglavet i større supermarkeder, men som så meget andet, så er det altid bedst, når man laver det selv. På den måde kan man smage det til, så det bliver lige præcis, som man selv gerne vil have det.

Anderilette stammer fra det franske køkken, som vi også er glade for. Og som altid i det franske køkken, så er der ikke sparet på fedtet, hvilket jo altid bare er lækkert. Det er en fransk julespecialitet, men den kan sagtens spises året rundt.

LÆS OGSÅ: Klik her for flere opskrifter på smørbare pålægssalater

Anderilette

Hjemmelavet rilette af and

Rilette af and er en fransk specialitet. Det laves typisk af andelår, som har masser af smag og fedt på sig. Anden bliver tilberedt i sit eget fedt og derfor kan man også lave det af confiteret and. Du kan dog også sagtens lave rilette af rester af juleanden, fra Mortens Aften eller hvis du generelt bare spiser and. Så er der ingen rester, som går til spilde og anderesterne får nyt og smagfuldt liv.

Tilbehør til anderilette

Skal det være på den franske måde, så smøres anderiletten på et stykke ristet brød eller baguette. Vi elsker dog også at spise den på et stykke ristet rugbrød. Og så skal der gerne cornichoner eller syltede rødløg. Det er i hvert fald lækkert med noget syltet til, som opvejer det fede fra riletten.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar