Asiatiske kyllingelår
Forberedelsestid
30 minutterTilberedelsestid
30 minutterSamlet tid
45 minutterBeskrivelse
Opskrift på asiatiske kyllingelår i den lækreste marinade. Asiatisk kylling smager fantastisk og du får de møreste kyllingelår, hvor det smelter i munden.
Ingrediensliste
- 800 g. kyllingelår
- 100 g. sweet chilisauce
- 60 g. sojasauce
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk. stødt ingefær
- 1 spsk. chiliflager
-
Tilbehør
- 2 spsk. sesamfrø
- 0,25 bundt forårsløg
Fremgangsmåde
- Hak hvidløg fint eller pres det i en hvidløgshakker. Riv frisk ingefær på et fint rivejern (du kan også bruge tørret ingefær).
- Bland sweet chilisauce, soyasauce, ingefær, hvidløg og chili i en skål.
- Put blandingen over i en stor plastikpose sammen med kyllingelårene. Luk posen og fordel marinaden rundt på alle kyllingelårene.
- Lad det marinere mindst 30 minutter, men meget gerne natten over i køleskabet, så det kan få lov at trække mest muligt smag.
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Tag kyllingelårene ud af posen (behold marinaden) og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag kyllingelårene i 20 minutter. Tag dem herefter ud og pensl med marinaden igen.
- Giv dem yderligere 10 minutter, indtil de begynder at få farve.
- Tag dem ud af ovnen. Anret på et fad og drys evt. med hakket forårsløg og sesamfrø.
Opskrift på asiatiske kyllingelår i lækker marinade
Nem opskrift på lækre, smagfulde asiatiske kyllingelår i den lækreste marinade. Du får kyllingelår, som er saftige og fyldt med smag. De skal marinere i en smagfuld og kraftig marinade og jo længere de får lov at trække, jo bedre bliver de!
Vi elsker asiatisk mad, da det er nogle helt andre krydderier, der bliver brugt, end i dansk mad. Der er altid fart på chili, ingefær og hvidløg, hvilket vi elsker. Men selvom der er brugt stærke krydderier, så er de stadig søde, da der også er brugt sweet chili.
LÆS OGSÅ: Salat bowls med asiatisk mørbrad
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kommentarer
Bruger i frisk ingefær eller stødt?
Hej Catharina,
Frisk ingefær 😀
Kh
Har i en god ide til tilbehør hertil? 🙂
Hej Stine
En god pastasalat, salat eller stegte nudler med grøntsager og sød chilisauce 😉
Hvis man vil marinere kyllingefilet (altså rent kød) i denne marinade, hvor meget kød skal man så beregne til mængden af dressing angivet i opskriften ?
Hej Christina,
Ca. 500 g. 🙂
Kh
Hej
– Hvad kan i anbefale man sætter til udover de nævnte foroven? 🙂
Hej Kassandra,
Hjemmelavet kartoffelsalat, bagte kartofler og en salat. Tjek vores salatkategori – der er mange spændende 🙂
Kh