Aubergine ragout Aubergine ragout Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 25 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på aubergine ragout. En vegetarisk ragout eller ragú med aubergine, løg, hvidløg, chili og tomat. Ingrediensliste 400 g. pasta 1,5 stk. aubergine 1 stk. løg 2 fed hvidløg 1 tsk. chiliflager 70 g. tomatpure 1 glas hvidvin 400 g. hakkede tomater på dåse 1 tsk. sukker 1 tsk. citronsaft 0,2 bundt frisk basilikum 50 g. parmesan olivenolie salt/peber Fremgangsmåde Skær enden af auberginerne. Snit aubergine i tern. Kom aubergine i en skål og vend med salt. Lad stå og trække i 10 minutter Kog spaghetti efter pakkens anvisning. Snit løg og hvidløg fint. Opvarm olivenolie i en gryde og svits løg og hvidløg til de bliver let brune. Tilsæt aubergine og steg til gyldne. Kom tomatpure og chiliflager i og svits i 1 minut. Hæld hvidvin i og kog til alkoholen er fordampet. Tilsæt hakkede tomater og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt lidt vand efter behov så den ikke koger tør. Kom hakket frisk basilikum i og smag til med salt, peber, sukker og citronsaft. Når pasta er færdigkogt, så hældes vandet fra. Gem noget pastavand og hæld resten fra. Vend pasta i saucen og kom evt. noget af pastavandet ved også. Anret med parmesan og basilikum. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på aubergine ragout Her får du vores bud på en lækker og nem aubergine ragout vendt med spaghetti. En ragout eller en ragú er en sammenkogt gryderet, hvor man ofte bruger kød. Her har vi så bare lavet den med aubergine i stedet. I vores lokale supermarked er man begyndt at kunne købe sådan nogle kasser med 1,8 kg. grønt i. Det er ofte tomater, små cherrytomater, squash, agurk, peberfrugt og aubergine, som er i kassen. Vi stod så lige pludselig med et par auberginer, som vi skulle have tryllet til et eller andet. Hvis du har fulgt med på vores kanal længe, så ved du også, at vi gerne tilføjer et par vegetariske dage til madplanen. Vi har før fået en vanvittig lækker ragout, hvor der både var aubergine, squash og peberfrugt i. Men den her ville vi prøve at lave på ren aubergine. Og det blev altså virkelig lækkert! Det vigtigste med aubergine er blot, at den bliver stegt eller bagt godt, da den ellers kan have sådan en lidt sej konsistens. Men når den bliver stegt længe nok, så ændrer teksturen sig og den passer altså derfor perfekt i denne aubergine ragout. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med aubergine her Aubergine pasta Det er altså en dejlig aubergine pasta. Så hvis du trænger til at prøve noget nyt, som både er uden kød og lidt bedre for klimaet og pengepungen, så skal du prøve denne. Vi har stegt auberginen direkte med i denne opskrift, men du kan også bage den, inden den vendes i. Det smager også skønt og på den måde koger den heller ikke ligeså meget “ud” i retten. Uanset, så er det altså en nem og lækker pastaret med aubergine, som vi uden tvivl kommer til at tilføje til madplanen igen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.