Bagt havregrød Bagt havregrød Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 stk. Opskrift til 4 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på bagt havregrød med banan, havregryn og mørk chokolade. En sund og mættende kage lavet med havregryn. Ingrediensliste 1 stk. banan 75 g. havregryn 1,5 dl. mælk 1 spsk. akaciehonning 1 stk. æg 1 tsk. bagepulver 1 tsk. vaniljesukker 30 g. mørk chokolade Fremgangsmåde Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Kom alle ingredienser undtagen chokolade i en blender eller brug en stavblender. Smør små ramekinskåle med lidt smør eller olie og fordel dejen deri. Hak chokolade groft og fordel oveni. Bag dem i ca. 15-20 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle 5-10 minutter inden de spises. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på bagt havregrød Det her er den absolut lækreste opskrift på bagt havregrød i små skåle lavet på bananer, havregryn, æg og mørk chokolade. Du kan nyde dem som en lækker morgenmad, en sund snack eller en lille dessert. De er super hurtige at bikse sammen, da ingredienserne blot skal blendes sammen med en stavblender eller blender. Og så skal de bare lige bages i ovnen. Det er blevet en ny favorit hos os, da det simpelthen smager som banankage. Samtidig mætter den godt, da der er havregryn og æg i. Den er perfekt til lige at tage sukkertrangen, som også ofte sniger sig ind i løbet af dagen. LÆS OGSÅ: Sunde vafler Kage med havregryn De her lækre kager er lavet helt uden hvedemel og hvid sukker. I stedet er de lavet med havregryn, bananer og lidt akaciehonning. Havregrynene erstatter hvedemelet og banan og honning erstatter sukkeret. Og vi lover altså, at du alligevel får en sød og lækker kage, som smager virkelig syndig! At de er lavet på havregryn er også grunden til, at vi kalder dem for bagt havregrød. De består nemlig af mange af de samme ingredienser, som man bruger til havregryn. I stedet for at koge det på komfuret, så er det tryllet om til de her lækre, bagte kager. Vi har lavet dem i sådan nogle små ramekinskåle, men du kan også sagtens bruge silikoneforme eller lave det i ét stort fad. Vi synes bare, at de er så fine i de små skåle. Og så spiser vi dem direkte fra skålen med en teske. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Jeg har bagt dobbeltportion af disse de sidste 3 dage, og de er lynhurtigt spist herhjemme. De er seriøst SÅ gode! Jeg har også lavet en portion uden chokolade til min datters madpakke, og de er altså også lækre 😍 Jeg har brugt en silikonemuffinform med 12 i, det rækker en dobbeltportion perfekt til 🥳 Svar
Hej Camilla, Det er bare så dejligt at høre. Vi er helt enige! Det er også vores yndlingssnack for tiden! Kh Svar
Kan man erstatte bananen med noget andet, eller undlade bananen? Jeg kan nemlig ikke fordrage banan, men er vild med ideen om bagt havregrød 😀 Svar
Hej, Så ville vi erstatte med noget andet. Måske dadler. Bananen giver nemlig god sødme til den bagte grød 🙂 Kh Svar
Hej Rikke, Det har vi faktisk ikke prøvet, så ved ikke hvordan det vil blive. Hvis du prøver det, så giv gerne en tilbagemelding 🙂 Kh Svar
Vi er vilde med dem og de kan nemt lunes lidt i mikroovnen næste dag, når man laver nogle ekstra Svar