Bagte havreris med kylling og asparges

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

50 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Opskrift på bagte havreris med kylling, asparges og cherrytomater. En nem og lækker ret i fad med Fazer Willja havreris, som mætter godt, da de er rige på fiber og protein.

Ingrediensliste

 • 4 fed hvidløg
 • 1 stk. løg
 • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
 • 4,5 dl. vand
 • 1 stk. hønsebouillonterning
 • 125 g. cherrytomater
 • 0,5 bundt friske asparges
 • 600 g. kyllingebryst
 • 1 tsk. tørret basilikum
 • 250 g. Fazer Willja havreris
 • 2 dl. madlavningsfløde
 • 40 g. parmesan
 • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 2. Start med at hakke løg i fine tern. Pres hvidløg i en hvidløgspresser eller hak det meget fint. Halver cherrytomater. Skær asparges i 2 cm stykker.
 3. Find et ovnfast fad. Kom olie, tørret basilikum, løg, hvidløg og cherrytomater i. Rør det hele godt rundt med en ske eller gaffel.
 4. Bag denne blanding i ovnen i 10 min.
 5. I mens det bager i ovnen, så gør du de resterende ting klar. Kog vand i en elkedel eller i en lille gryde. Bland kogende vand med smuldret hønsebouillionterning og rør rundt og sæt til side.
 6. Vej havreris af. Fjern sener osv. fra kyllingefilet. Krydr din kylling med salt, peber, basilikum og lidt olie.
 7. Når de 10 min. er gået, så tager du fadet ud af ovnen.
 8. Tilsæt nu havreris og hønsebouillionvand og rør det hele godt rundt med en gaffel eller ske.
 9. Placer til sidst dine kyllingefileter oven i fadet. Dæk fadet med sølvpapir og sæt det ind i ovnen i 25 min.
 10. Når de 25 min. er gået, så tages fadet ud af ovnen. Sølvpapir fjernes. Tag evt. kylling op. Tilsæt madlavningsfløde, asparges og lidt af parmesanosten. Rør det hele godt rundt. Læg kyllingefileter tilbage i fadet (fadet skal ikke dækkes til igen).
 11. Sæt fadet ind i ovnen igen i 15 min.
 12. Tag fadet ud og lad det stå og trække i 5 min. Server med revet parmesan og lidt friskhakket persille på toppen.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars gryde

Køb her

Ildfast fad, sort

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

REKLAME: Opskrift lavet i samarbejde med Fazer Willja

Opskrift på bagte havreris med kylling og asparges

Her får du opskriften på bagte havreris med kylling, asparges og cherrytomater. En nem, hurtig og og mættende ret i fad, hvor vi har brugt Fazer Willja havreris. Måske du har set eller skal se semifinalen i dette års Masterchef. Her har deltagerne fået som udfordring at lave en ret med havreris. Derfor har vi selvfølgelig også lavet vores bud på en hverdagsret med de mættende havreris.

Havrerisene fra Fazer Willja er en naturlig kilde til fiber og protein, så hvis du har svært ved at få nok af det i hverdagen, så er det altså genialt at tilføje havrerisene til hverdagsretten. Vores bud på en nem hverdagsret er denne omgang bagte havreris i fad med kylling og grøntsager. En mega nem ret, som ikke kræver lang tid eller mange ingredienser. Det hele bliver tilberedt i fadet, så du slipper for en masse rengøring af gryder og pander.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på retter i fad

bagte havreris med kylling og asparges

Kylling i fad med havreris

Når det hele bliver tilberedt i fadet, så bliver havrerisene sådan lidt risotto-agtige. Til sidst vendes der nemlig lidt et skvæt fløde i og parmesanost, som lige er prikken over i’et til retten. Vi har som sagt lavet den med kylling, men du kan også sagtens udelade kyllinge, hvis du bare gerne vil lave den vegetarisk.

Havrerisene gør, at retten mætter rigtig godt. Samtidig får man også tilføjet noget grønt i form af asparges og tomater. Du kan dog også sagtens tilføje andre grøntsager. Det kunne være bønner, squash, aubergine, spinat eller ærter. Nu har vi brugt Fazer Willja havrerisene i denne bagte ret, men de kan også sagtens fungere som tilbehør til andre klassiske hverdagsretter. Prøv at bruge dem til boller i karry, en omgang koteletter i fad eller sammen med en omgang wok.

bagte havreris med kylling og asparges

Hvor kan jeg købe Fazer Willja havreris?
Hvis du også gerne vil prøve de lækre havreris, så kan de købes i Føtex, Bilka, Kvickly og på nemlig.com.

bagte havreris med kylling og asparges

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej Freya,
   Det kan du godt. Du skal dog nok være opmærksom på, at det skal have 5-10 minutter længere tid 🙂
   Kh

Skriv en kommentar