Bagte kartoffelskiver med fetacreme og serranoskinke
Forberedelsestid
5 minutterTilberedelsestid
25 minutterSamlet tid
30 minutterBeskrivelse
Opskrift på sprøde kartoffelskiver toppet med en cremet fetacreme og sprødstegt serranoskinke. En lækker tapasret der egner sig til alt slags kød.
Ingrediensliste
-
Bagte kartoffelskiver
- 2 stk. bagekartoffel
- raps- eller solsikkeolie
- salt
-
Fetacreme
- 140 g. fetaost
- 0,5 fed hvidløg
- 0,25 bundt frisk persille
- 1 spsk. creme fraiche
-
Sprødstegt serranoskinke
- 60 g. serranoskinke
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
- Rens bagekartoflerne og skær dem i skiver. Cirka 0,5 cm. tykke.
- Læg dem på et bagepapir på bagepladen og pensel dem med olie og drys med salt.
- Bag kartoffelskiverne i cirka 25 minutter.
- Imens laves fetacremen. Blend feta, persille og hvidløg. Rør derefter cremefraiche i.
- Opvarm en pande med lidt olie. Steg serranoskinken i cirka 1 minut på hver side ved høj varme.
- Lad dem afkøle.
- Anret nu de bagte kartofler med fetacreme og sprødstegt serranoskinke. Pynt evt. med persille.
Opskrift på skiver af bagte bagekartofler med fetacreme og sprødstegt serranoskinke
Her får du en lækker opskrift på en nem og lækker tapas. Skiver af bagte bagekartofler med fetacreme, sprødstegt serranoskinke og persille på toppen. Vi elsker det sprøde fra kartoflerne der kompletterer det salte fra både fetacreme og serranoskinke. En virkelig lækker måde at lave bagekartofler på.
Opskrift med bagekartofler
Der er mange muligheder med den her opskrift. Nu har vi valgt at bruge almindelige bagekartofler, men vi forestiller os også at det vil være super godt at bruge søde kartofler. De er en smule mere sød i smagen end almindelige, så det vil også passe rigtig godt til den salte topping.
LÆS OGSÅ: Blinis med chiliost og sprødstegt serranoskinke
Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.
Kommentarer
Lækkert😀 bruger du nogen bestemt feta?
Hej Malene,
Vi bruger PUCK feta 🙂
Knus
Skal kartoflerne afkøles eller skal de serveres varme
Hej Eva,
Man kan servere dem varme, lune eller kolde 😀
Knus
Kan selve kartoflerne laves dagen før og så pyntes på selve dagen med ost og skinke?
Hej Bettina
Det kan de godt 🙂
Knus
Hej. Vi skal lave dem her til en fest, men har brug for at vide, hvor mange skriver der kommer ud af de to bagekartofler for at vi kan gange opskriften op. 😊
Mvh Camilla
Hej Camilla,
Det er meget forskelligt alt efter hvor store bagekartofler er. De skal skæres i ca. 0,5 cm. tykkelse. Vi får 6 ud af én 🙂
Kh