Bagte kartoffelskiver med fetacreme

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på sprøde kartoffelskiver toppet med en cremet fetacreme og sprødstegt serranoskinke. En lækker tapasret der egner sig til alt slags kød.

Ingrediensliste

  • Bagte kartoffelskiver

  • 2 stk. bagekartoffel
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • salt
  • Fetacreme

  • 140 g. fetaost
  • 0,5 fed hvidløg
  • 0,25 bundt frisk persille
  • 1 spsk. creme fraiche
  • Sprødstegt serranoskinke

  • 60 g. serranoskinke

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
  2. Rens bagekartoflerne og skær dem i skiver. Cirka 0,5 cm. tykke.
  3. Læg dem på et bagepapir på bagepladen og pensel dem med olie og drys med salt.
  4. Bag kartoffelskiverne i cirka 25 minutter.
  5. Imens laves fetacremen. Blend feta, persille og hvidløg. Rør derefter cremefraiche i.
  6. Opvarm en pande med lidt olie. Steg serranoskinken i cirka 1 minut på hver side ved høj varme.
  7. Lad dem afkøle.
  8. Anret nu de bagte kartofler med fetacreme og sprødstegt serranoskinke. Pynt evt. med persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på bagte kartoffelskiver med fetacreme

Her får du en lækker opskrift på bagte kartoffelskiver med fetacreme, sprødstegt serranoskinke og persille på toppen. Vi elsker det sprøde fra kartoflerne, der komplimenterer det salte fra både fetacreme og serranoskinke. En virkelig lækker måde at lave bagekartofler på.

De er super nemme at lave, da kartoflerne blot skal bages i ovnen. Fetacremen kan man lave på forhånd og så skal de bagte kartoffelskiver blot pyntes med fetacreme og lidt sprød serranoskinke. Det er en super lækker idé til en lille sommertapas eller appetizer, hvis man skal have gæster.

LÆS OGSÅ: Blinis med chiliost og sprødstegt serranoskinke

Bagte kartoffelskiver med fetacreme og serranoskinke

Tapas med bagekartofler

Der er mange muligheder med den her opskrift. Nu har vi valgt at bruge almindelige bagekartofler, men vi forestiller os også at det vil være super godt at bruge søde kartofler. De er en smule mere sød i smagen end almindelige, så det vil også passe rigtig godt til den salte topping.

Bagte kartoffelskiver med fetacreme og serranoskinke

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej. Vi skal lave dem her til en fest, men har brug for at vide, hvor mange skriver der kommer ud af de to bagekartofler for at vi kan gange opskriften op. ?

    Mvh Camilla

    1. Hej Camilla,

      Det er meget forskelligt alt efter hvor store bagekartofler er. De skal skæres i ca. 0,5 cm. tykkelse. Vi får 6 ud af én 🙂

      Kh

Skriv en kommentar