Blinis med chiliost og serranoskinke

Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på blinis med chilicreme og sprødstegt serranoskinke. De er så nemme at lave og så smager de skønt. Perfekte som forret eller til tapas.

Ingrediensliste

  • Blinis

  • 100 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 stk. æg
  • 0,5 dl. mælk
  • 20 g. smør
  • Chili flødeost

  • 200 g. naturel flødeost
  • 1 tsk. chiliflager
  • 2 tsk. chilisauce
  • 2 tsk. flormelis
  • Topping

  • 60 g. serranoskinke
  • 20 g. rucola

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, bagepulver og salt.
  2. Pisk æg og mælk i. Dejen skal være tyktflydende. Smelt lidt smør på en pande. Kom små dejklatter på panden med en teske. Vi laver dem ca. 3,5 – 4 cm. i diameter.
  3. Form dem straks til små runde blinis. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne.
  4. Steg enten serranoskinke på en pande med lidt olie til det er sprødt eller bag skiverne sprøde i ovnen på en bageplade med bagepapir.
  5. Rør chiliosten sammen. Smag til med flormelis/chilisauce, alt efter hvor stærk du vil have den.
  6. Saml dine blinis ved at placere en lille klat chiliost, herefter lidt ruccola og til sidst afbrækket sprødt serranoskinke.
Bedøm denne ret

Opskrift på blinis med chiliost og serranoskinke

Nem opskrift på lækre, hjemmelavede blinis med en stærk chiliost og sprød serranoskinke. De er så lækre som en let forret, en appetizer eller som en del af at større tapasbord.

Vi er ved at planlægge årets store tapasaften med familien. Hvert år inviterer vi nemlig hele familien på tapas. Tapas er nemlig sådan et hyggeligt måltid, hvor man virkelig samles rundt om bordet og sidder og spiser i flere timer.

LÆS OGSÅ: Blinis med hønsesalat

Blinis med chiliost og sprødstegt serranoskinke

Vi går altid all-in på planlægningen, da der skal være noget til enhver smag. Disse serverede vi sidste år vi havde tapasaften, så vi tror, at vi vil prøve at lave en anderledes version af dem. Måske med sprødstegt chorizo i stedet for serranoskinke.

Blinis uden fisk

Hvis du mangler et alternativ til en blinis, der ikke indeholder noget med fisk, så er disse også geniale. Ofte er det nemlig fisk eller skaldyr, som man pynter sine blinis med. Disse er derfor helt ideelle til folk, som ikke bryder sig om det. Men generelt plejer de at falde i god jord hos de fleste.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hvor store er de blinis i laver lige, fordi syndes godt nok der er meget lidt, jeg har lavet dobbelt portion og der er ikke engang til 6 blinis…Jeg bager mine blinis på en blinis pande, så det kunne være meget rart at vide om dem i bruger er på størrelse med dem i butikkerne da de er rimelig små i forhold til dem man laver selv…

    1. Hej Michelle,

      Vi skriver det lige til, men vi laver dem mindre end dem man køber. De er ca. 3,5 – 4 cm. i diameter 🙂

      Kh

  2. Kan de fryses?
    Og i så fald, hvordan vil man så bare tø dem op og spise dem kolde eller lune dem?

    1. Hej Mette,

      Du kan sagtens fryse selve blinispandekagerne. De kan spises kolde eller de kan lunes kort inden servering og inden de pyntes med de resterende ting. God weekend :-)!

      Kh

  3. Kan man lave dem 2-3 timer inden servering og stille dem i køleskabet eller bliver de så bløde og smattet?

    1. Hej,

      Det kommer an på om det er til forret eller appetizer. Hvis det er appetizer, så ville jeg bare lave 1. Er det til forret ville jeg lave 2-3 pr. person 🙂

      Kh

Skriv en kommentar