Blinis med chiliost og sprødstegt serranoskinke

Blinis med chiliost og sprødstegt serranoskinke

Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på blinis med chilicreme og sprødstegt serranoskinke. De er så nemme at lave og så smager de skønt. Perfekte som forret eller til tapas.

Ingrediensliste

  • Blinis

  • 100 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 1/2 dl. mælk
  • 20 g. smør
  • Chili flødeost

  • 20 g. neutral flødeost
  • 0,5 tsk. tørret chili
  • 1 tsk. chilisauce
  • 0,5 tsk. flormelis
  • Topping

  • 60 g. serrano
  • 20 g. rucola

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, bagepulver og salt.
  2. Pisk æg og mælk i. Dejen skal være tyktflydende. Smelt lidt smør på en pande. Kom små dejklatter på panden med en teske. Vi laver dem ca. 3,5 – 4 cm. i diameter.
  3. Form dem straks til små runde blinis. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne.
  4. Steg enten serranoskinke på en pande med lidt olie til det er sprødt eller bag skiverne sprøde i ovnen på en bageplade med bagepapir.
  5. Saml dine blinis ved at placere en lille klat chiliost, herefter lidt ruccola og til sidst afbrækket sprødt serranoskinke.

Bedøm denne ret

Blinis med chiliost og sprødstegt serranoskinke

Nem opskrift på lækre, hjemmelavede blinis med en stærk chiliost og sprød serranoskinke. De er så lækre som en let forret, en appetizer eller som en del af at større tapasbord.

Vi er ved at planlægge årets store tapasaften med familien. Hvert år inviterer vi nemlig hele familien på tapas. Tapas er nemlig sådan et hyggeligt måltid, hvor man virkelig samles rundt om bordet og sidder og spiser i flere timer.

LÆS OGSÅ: Blinis med hønsesalat

Vi går altid all-in på planlægningen, da der skal være noget til enhver smag. Disse serverede vi sidste år vi havde tapasaften, så vi tror, at vi vil prøve at lave en anderledes version af dem. Måske med sprødstegt chorizo i stedet for serranoskinke.

Blinis med chiliost og sprødstegt serranoskinke

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hvor store er de blinis i laver lige, fordi syndes godt nok der er meget lidt, jeg har lavet dobbelt portion og der er ikke engang til 6 blinis…Jeg bager mine blinis på en blinis pande, så det kunne være meget rart at vide om dem i bruger er på størrelse med dem i butikkerne da de er rimelig små i forhold til dem man laver selv…

    1. Hej Michelle,

      Vi skriver det lige til, men vi laver dem mindre end dem man køber. De er ca. 3,5 – 4 cm. i diameter 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag