Bagte søde kartofler med urtedressing Bagte søde kartofler med urtedressing Opskrift til 12345678910 stk. Opskrift til 4 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på lækre, nemme søde kartofler bagt i ovn, som er fyldt med en smagfuld urtedressing med friske krydderurter. Det er super lækkert tilbehør til aftensmaden og egner sig også godt som fredagsmad. Ingrediensliste 4 stk. sød kartoffel 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 100 g. creme fraiche 1 fed hvidløg 0,25 bundt frisk persille 0,5 tsk. citronsaft salt/peber Fremgangsmåde Opvarm ovnen til 180 grader varmluft. Skyl og rens de søde kartofler og prik en masse huller med en gaffel. Læg dem på en bageplade med bagepapir og hæld lidt olie over dem. Bag dem i ovnen i 45-60 minutter alt efter størrelsen på kartoflerne. Vi bagte dem 45 minutter. Rør nu dressingen sammen. Hak hvidløg fint, bland det med cremefraiche, hakket persille og smag til med salt og peber. Lad kartoflerne afkøle og lav derefter et snit i toppen og ”åben” dem en lille smule. Hæld dressing over og server på et fad. Bedøm denne ret Lås skærm Bagte søde kartofler med urtedressing Har du prøvet bagte søde kartofler med urtedressing før? Eller bare prøvet søde kartofler? Eller som de på engelsk hedder ”sweet potatoes”? Det er først her de seneste år, at vi for alvor har set, at de danske supermarkeder er begyndt at sælge de store røde/orange kartofler, og det er derfor blevet nemt at få fat på dem nu. Hvis man sammenligner almindelige hvide kartofler og søde kartofler, så indeholder søde kartoflerne mere A-vitamin end de hvide og smagsmæssigt er der også stor forskel. For imens den hvide kartoffel har en relativ neutral smag, så smager den søde kartoffel meget sødt. Den smager lidt ligesom græskar, og så alligevel ikke, da den ikke har den samme bismag som græskar har. Vi er derfor helt pjattede med søde kartofler, da de ligesom almindelige kartofler både kan koges, bages og steges. Så hvis det er første gang du skal lave sådan en sød kartoffel, så undrer du dig måske over hvordan tilberedningen er og det kan man vælge at gøre på forskellige måder. I denne opskrift har vi valgt at bage den i ovnen, som en almindelig bagekartoffel. Efter de er blevet bagt, så skæres de op og fyldes med en lækker urtedressing med friske krydderurter. Det er helt fantastisk tilbehør og smager godt til grillmad, aftensmad eller som en let frokost. LÆS OGSÅ: Bønnesalat med feta og tomat Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.