Gulerodsboller med havregrød

Havregrødsboller med gulerødder
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

3 timer

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

3 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre gulerodsboller lavet med havregrød. De bedste havregrødsboller med gulerødder, som er svampede og super bløde.

Ingrediensliste

  • Havregrød

  • 1,5 dl. havregryn
  • 3 dl. vand
  • Dej

  • 2 dl. vand
  • 25 g. gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 130 g. gulerod
  • 600 g. hvedemel
  • Til pensling

  • 1 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Rør havregryn og vand sammen til grøden i en gryde og lad den koge op. Når du har en grød, så tag gryden af varmen. Lad grøden køle af, så den kun er lunken.
  2. Rær gær ud i vand.
  3. Tilsæt sukker, salt og olie.
  4. Gulerødder rives måles op. Den vægt der er angivet i gulerødder er i revet vægt.
  5. Tilsæt gulerødder og havregrød.
  6. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Ælt dejen godt sammen til den er smidig, men den må gerne være lidt klistret.
  7. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1,5 time overdækket med et viskestykke.
  8. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen. Drys med mel oven på.
  9. Skær stykker af dejen med en dejskærer eller kniv.
  10. Placer stykkerne på to bageplader beklædt med bagepapir.
  11. Lad dem efterhæve 40 minutter.
  12. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  13. Pensl bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg. Pas på, at de ikke falder sammen, når du pensler. Drys evt. med lidt havregryn på toppen.
  14. Bag bollerne i cirka 10-15 min, alt efter din ovns styrke. Hold øje med dem efter 8 min.
  15. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.
Bedøm denne ret

Opskrift på gulerodsboller med havregrød

Det her er de lækreste gulerodsboller lavet med havregrød. De er super svampede, luftige og virkelig bløde! Og så er de oven i købet mega nemme at lave. Hvis du alligevel skal lave havregrød til morgenmaden, så lav lidt ekstra, så du også kan bage disse svampede gulerodsboller. Det er de perfekte morgenboller eller madpakkeboller, da de holder sig gode længe.

LÆS OGSÅ: Koldhævede gulerodsboller

Opskrift på gulerodsboller med havregrød

Opskrift på gulerodsboller med havregrød

Gulerodsboller uden æg

Selve gulerodsbollerne er lavet uden æg. Vi pensler dem dog med æg på toppen, men dette kan du sagtens udelade. I stedet kan du pensle med kold kaffe eller mælk. Eller helt lade være med at pensle dem med noget. Vi pensler dem egentlig kun med æg for at få en flot blank overflade og så at havregrynene kan hænge fast.

Gulerodsboller uden æg

Havregrødsboller med gulerødder

Har du bagt boller med havregrød før? Det giver nogle super lækre og bløde boller, som holder sig friske 3-4 dage. De her havregrødsboller med gulerødder er super gode. Gulerødderne tilføjer noget sødme, så man ikke behøves at bruge så meget sukker/honning i selve dejen. Du kan også sagtens udskifte gulerødder med revet æble eller squash i stedet.

Havregrødsboller med gulerødder

Boller med havregrød

Boller med havregrød er som sagt super lækre, da det tilføjer noget saftighed til bollerne. Desuden gør det også, at de sagtens kan holde sig bløde og lækre i 3-4 dage. Ellers kan de også sagtens fryses ned efter de er kølet af.

Følg med på de sociale medier og tilmeld dig Mit Mummum
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Kommentarer

    1. Hej Ane,

      Sagtens. Sørg blot for at klemme så meget væske ud du kan. Æbler er ofte lidt mere vandholdige end gulerødder 🙂

      Kh

  1. De smager så lækre 😀 Hvordan opbevares bollerne bedst? Kølet af og i en frysepose på køkkenbordet ved stuetemperatur? Eller helst i køleskabet natten over, hvis bollerne først skal spises dagen efter? 🙂

    1. Hej,

      Kølet af i en frysepose på køkkenbordet. Alternativt så frys dem, det synes vi er bedst 🙂

      Kh

  2. Hvis man nu har en rest havregrød og gerne vil bage disse boller hvor mange gram havregrød skal der så bruges i denne opskrift?

  3. Jeg har lige to spørgsmål. Hvis jeg vil fordoble portionen, er jeg altid i tvivl om jeg også skal fordoble mængden af gær?

    Og I skriver at hvis man bruger æble, skal man presse væden ud. Kan den ikke bare fungere som ekstra væske, og så måske tilføre lidt ekstra mel?

    Tak for jeres fantastiske opskrifter – jeg bruger jeres side hver evig eneste uge til madplan og alt andet jeg lige skal bruge en opskrift på, og jeg finder det ALTID HOS JER!

    1. Hej Carina,

      Nej vi fordobler ikke gær, når vi laver dobbeltportion 🙂
      Jo væsken fra æblet kan du sagtens lave være og så tilføje lidt ekstra mel. Æblesaften giver en god sødme.
      Og det er vi bare så glade for at høre! TAK for det <3

      Kh

Skriv en kommentar