Sunde gulerodsboller Sunde gulerodsboller Opskrift til 10203040 stk. Opskrift til 10 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på hurtige og sunde gulerodsboller lavet uden gær. De er lavet uden mel og så er det de bedste glutenfri gulerodsboller med solsikkekerner. Ingrediensliste 250 g. havregryn 350 g. hytteost 4 stk. æg 1 tsk. bagepulver 1 tsk. salt 150 g. gulerod 50 g. solsikkekerner Fremgangsmåde Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Alle ingredienserne undtagen gulerødder og solsikkekerner hældes op i en skål. Herefter bruges en stavblender indtil du har en ensartet dej. Hvis dejen virker for tynd, tilsæt da lidt mere havregryn. Lad dejen trække 5-10 min. Riv nu gulerødder og tilsæt det sammen med solsikkekerner i dejen. En bageplade gøres klar med bagepapir. Brug to skeer, som dyppes i vand, og læg klatter af dejen på bagepladen. Der bliver ca. 9-10 stk ud af en portion. Bag dem i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil de er gyldne. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af, inden du skærer dem over. Hvis de skæres over for tidligt kan de godt virke klæge inden i. Opbevar dem i en tætlukket pose i køleskabet. De kan også sagtens fryses. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på sunde gulerodsboller Her får du vores bedste opskrift på sunde, glutenfri gulerodsboller lavet med havregryn og hytteost. De er lavet uden mel, er hurtige at lave og så er de også uden gær. Den er lavet med udgangspunkt i vores opskrift på sunde proteinboller, som er blevet super populær. Denne er derfor en opskrift på sunde gulerodsboller, hvor der til vores opskrift på proteinboller bare er tilsat gulerødder og solsikkekerner. LÆS OGSÅ: Proteinpølsehorn på 5 ingredienser Sunde og glutenfri gulerodsboller De her gulerodsboller er som sagt sunde og samtidig glutenfrie. Havregryn er faktisk naturligt glutenfrit, men fordi det ofte bliver produceret samme sted som mel, så kan det indeholde spor af gluten. Så hvis du er super glutenallergiker, så køb helt glutenfrie havregryn. Gulerodsboller med havregryn og hytteost De her sunde boller med gulerødder er ikke lavet på en almindelig gærdej. De er i stedet lavet på hytteost, havregryn og æg som base. Selvom det måske lyder underligt, så giver de virkelig lækre og sunde boller. I stedet for hytteost, så kan du også sagtens bruge skyr, creme fraiche eller græsk yoghurt. Vi kan bare godt lide at bruge hytteost, da hytteost har et højt indhold af protein. Du kan desuden slet ikke smage hytteosten! Så hvis du normalt ikke kan lide hytteost, så frygt ej. Det smages ikke. Gulerodsboller uden gær Eftersom de her gulerodsboller er lavet uden gær og i stedet med bagepulver, så er de så hurtige at lave. Boller med bagepulver skal nemlig ikke hæve og kan derfor laves på 30 minutter. Det er altså hurtig- eller lynboller! Sådan fryser du dine sunde gulerodsboller De er super gode at fryse ned og tage op efter behov. Vi skærer ofte lige en frossen bolle over og rister dem på begge sider. Så bliver de sprøde udenpå og svampede indeni. De er også super gode i en madpakke, da de mætter helt vildt meget. I realiteten er det jo som at spise en ordentlig omgang havregryn. Følg også med på de sociale medier Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!
Hej Mummum Smager de meget af Hytteost ? Bryder mig ikke så meget af hytteost, har I et andet alternativ ? Med venlig hilsen Maria Svar
Hej Mummum Kan man bruge kærnemælk eller Culture Naturel som jeg lige har i køleskabet? Bedste hilsner Helle Svar
Hej Helle, Det har vi desværre ikke prøvet. Vi ved, at det kan lade sig gøre med neutral skyr 🙂 Kh Svar
Har du en ide om hvor mange kulhydrater der er i en bolle , da vi har en Diabeter i familien, tæller kulhydrater Svar
Hej Charlotte, Vi udregner desværre ikke næringsindhold, men du kan indtaste alle ingredienserne i Myfitnesspal eller en anden kalorieudregner og få det udregnet 🙂 Kh Svar
Det er bare den bedste opskrift på gulerodsboller. De er nemme og smager super godt. Tak for mange fantastiske opskrifter:-) Svar
20 kulhydrater pr 100g bagt boller, har jeg udregnet dem til. Og de giver en langsom stigning i blodsukker. De er super gode til både morgenmad og frokost. Svar
Hej Amalie, Det kan du godt. Vær dog opmærksom på, at chiafrø suger en del væske, så ikke sikkert du skal bruge lige så meget havregryn 🙂 KH Svar
Jeg har lige bag disse, og de bliver på ingen måder bagt indeni? De er helt klistrede, som om de ikke er færdige… Hvad gør jeg forkert? Svar
Hej Rikke, Lader du dem køle af, inden du skærer dem over? HVis de er for varme, når de skæres over, så kan de godt virke ubagte og klæge inden i 🙂 KH Svar
Kan man bruge en form for Rismel, boghvede, sorghummel, eller andet i stedet for havregryn, som er low fodmap venligt :)? Svar
Jeg er vild med disse boller. De er dejlige nemme at lave og smager skønt ? Hytteosten kan jeg ikke smage. Her hjemme kalder vi dem, kærligt ment, Overlevelsesbollerne… Efter en gåtur i skoven, der blev dobbelt så lang som planlagt, havde jeg to smurte boller i tasken, hvilket gav energien – og glæden – til at nyde turen, trods ømme fusser.. Jeg skærer aldrig bollerne over. Smørre blot smør på bagsiden. Det smager dejligt. Tak for en god opskrift ? Svar
Hej Berit, Ej hvor er det bare skønt at høre! Og nej man kan nemlig slet ikke smage hytteosten og sikke en god historie 🙂 Kh Svar
Hej Lisa, Kan det måske skyldes, at du har brugt Cheasy hytteost? Vi anbefaler f.eks. Arla Hytteost i sådan en høj blå bøtte. Men ellers, tilsæt lidt ekstra havregryn en anden gang – det kan også skyldes, at der har været meget væske i gulerødderne. Kh Svar
Det kan være alle de ting, I nævner ? Jeg må prøve mig frem igen, for de ser lækre ud. Og smagen fejler intet. Tak for det hurtige svar. Svar
Hej Camilla, Da det ikke er en traditionel “bolledej”, da den jo er lavet på æg, hytteost og havregryn 🙂 Kh Svar
Hej Mummum Dette er simpelthen bare sådan nogle lækre boller. Jeg anbefaler hytteost fra Aldi 0,4 procent. Selvom jeg fryser dem ned, så når de tøes op igen så er de simpelthen stadig hammer lækre saftige, fedtet indeni og smager af noget. Jeg kan helt sikkert anbefalede disse boller ? Svar
Jeg kan virkelig ikke klare synes af hytteost, men ville nu alligevel prøve de her boller så man fik noget andet end kedelig hvidt toast brød… de er bare så gode!! Så gode at jeg nu er ved at bage dem for anden gang ❤ Svar
Hej, er det meningen at de er klistrede indeni? De har været i køleskabet hele natten og de er helt klistret indeni når jeg skærer dem over. Svar
Hej Elena, Nej, det er ikke meningen. Hvordan var de, efter de blev bagt? Og brugte du varmluft eller over/under varme? Kh Svar
Hej Mayia, Det kan du godt, men det er meget tyndere end hytteost, så du skal nok have mere havregryn i. Vi vil anbefale at bruge skyr i stedet 🙂 Kh Svar
Jeg har desværre ikke varmluft i min meget meget gamle ovn. Kan de laves med over og under varme? 🙂 Mvh Svar
Kunne lige læse mig frem til du skrev at bollerne kan holde sig 2-3 dage, jeg har glemt at fryse mine og lavede dem i torsdags, idag har vi tirsdag, kan de så ikke spises? :-/ Svar
Jeg synes at hytteost er saltet i forvejen, så hvis man tilsætter ekstra salt, virker det meget saltet. Svar
Hej Kristina, Så udelader du bare salt. Vi synes ikke hytteost er saltet, så det er nok en smagssag 🙂 Kh Svar