Koldhævede durumboller

Boller med durummel
Opskrift til stk. Opskrift til 9 stk.

Forberedelsestid

8 timer

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

8 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på sprøde, koldhævede durumboller. De lækreste boller med durummel, som er lavet på en koldhævet dej. Koldhævet brød bliver så lækkert.

Ingrediensliste

  • 4 dl. vand
  • 15 g. gær
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 200 g. durummel
  • 300 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Gæren opløses i vandet.
  2. Herefter tilsættes olie, salt og sukker.
  3. Tilsæt hvedemel og durummel lidt efter lidt til dejen.
  4. Rør det hele godt sammen. Dejen skal være klistret, men hvis den er for flydende, så tilsæt lidt mere mel.
  5. Smør en stor skål med lidt olie. Den skal være så stor, at dejen kan få lov til at hæve til dobbelt størrelse.
  6. Hæld dejen i skålen og film skålen med husholdningsfilm. Sæt dejen på køl. Den skal mindst stå 8 timer.

Dagen efter

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Tag din dej ud af køleskabet.
  3. Gør en bageplade klar med et stykke bagepapir.
  4. Find to skeer og et glas vand.
  5. Dyp skeerne i vandet og brug dem til at lave “klatter” af dejen på bagepapiret. Du kan også skære dejen ud med en dejskærer.
  6. Lad bollerne hæve på komfuret, imens ovnen varmer op.
  7. Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
  8. Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 13-16 min. alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 13 minutter. De skal være let gyldne på toppen.
  9. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle en smule af inden de serveres.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på koldhævede durumboller

Opskrift på nemme, lækre og sprøde koldhævede durumboller. De bedste boller med durummel, som er sprøde udenpå og saftige indvendigt. Det er nemme koldhævede boller, som hurtigt kan røres sammen. De er lavet på en koldhævet dej med durummel, hvor man blot rører alle tingene sammen i en skål og så lader man dejen hæve natten over. Det kræver derfor ingen æltning.

LÆS OGSÅ: Koldhævede gulerodsboller

Nem opskrift på koldhævede durumboller

Boller med durummel

Man får så lækre boller, når man tilsætter durummel. De bliver super svampede og luftige. Samtidig bliver de sprøde udenpå og virkelig lækre indvendigt. Man bruger ofte durummel til italienske brød, pasta osv.

Boller med durummel

Koldhævet brød med durummel

Koldhævet brød er som sagt der hvor man blot rører dejen sammen og så lader den hæve på køl i 8-12 timer. Det her koldhævet brød er med durummel og almindelig hvedemel. Du kan dog også sagtens bruge fuldkornsdurummel, hvis du kan få fat på det. Det er ikke alle butikker som har det. Vi har ofte været heldige at få det i Netto. Så får du en lidt grovere bolle, som stadig er super lækker.

Boller med durummel

Langtidshævet brød med durummel

Når man koldhæver, så bliver brødet langtidshævet. Det gør også, at smagen får masser af tid til at udvikle sig, imens dejen er på køl. Den får lov til at udvikle sig mere end hvis man blot laver en almindelig dej, som blot skal hæve 1 time. Derfor er langtidshævning en god idé, hvis du gerne vil have mere smag frem i dit brød.

Følg med på de sociale medier og tilmeld dig Mit Mummum
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Jeg forsøgte mig med disse i weekenden, og de blev rigtig lækre ❤️ mine så dog ikke lige så “rustikke” ud på toppen som jeres gør på billedet – de blev mere klare og ensartede, efter jeg penslede dem med æg. Har jeg mon gjort noget anderledes end jer? Pensler I med meget lidt æg?

    1. Hej Michelle,

      Brugte du to skeer? De behøves ikke være så ‘perfekte’, når man laver klatter af dejen. 🙂
      Og sørg også for at ovnen er rigtig godt varm. Der kan være lidt forskel på ovne, så skru evt. lidt højere op.

      Kh

  2. Hej, kan man lade dem koldhæve i flere end 12 timer? Tænker at lave dejen i dag og bage dem imorgen nemlig

    1. Hej Line,

      Æltede du dejen på maskine eller i hånden? Det er nemlig en dej, som skal æltes meget og som er meget våd 🙂

      Kh

  3. Tak for en mega lækker opskrift. Jeg har lavet dem mange gange med stor succes. Hvis jeg vil lave dejen om morgenen og bage dem om eftermiddagen, hvor meget gær skal jeg så bruge? Og skal de så hæve ved stuetemperatur eller på køl?
    Er det mon overhovedet en god idé? 😆

    1. Hej,

      Så ville vi bare lade dem hæve ved stuetemperatur og bruge 5-10 g. gær 🙂 Men hvor længe skal dejen stå?

      Kh

  4. Kan du vedhæfte et billede af hvor klistret dejen skal være? Jeg er meget i tvivl om jeg skal tilføje mere mel, selvom jeg har tilføjet cirka 75 g mere

    1. Hej Cille,

      Send meget gerne et billede af hvordan din dej ser ud på Instagram eller mail til en anden gang, så kan vi nemmere vurdere det ud fra din dej. Den er ret klistret 🙂

      Kh

  5. Kan man lave disse som “bruserboller” – Så man kan få en friskbagt boller hver morgen? Kan jeg gøre noget så de kan være længere tid i køleskabet, gerne 5 dage? 🙂

    1. Hej Anne,

      Brug mindre gær, men vi vil ikke anbefale at gemme den i 5 dage. Allerede på 3. dagen vil dejen nok være ved at være færdig og give nogle mere flade boller, som får en stærkere smag af gær. 🙂

      Kh

Skriv en kommentar