Koldhævede grovboller Koldhævede grovboller Opskrift til 918273645 stk. Opskrift til 9 stk. Forberedelsestid 8 timer Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 8 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på de bedste koldhævede grovboller. Grove boller lavet på en koldhævet dej. Det bedste koldhævet brød med fuldkornsmel. Ingrediensliste 4,5 dl. vand 10 g. gær 2 tsk. salt 0,5 dl. hørfrø 0,5 dl. solsikkekerner 1 spsk. akaciehonning (eller sukker) 2 spsk. creme fraiche 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 150 g. grahamsmel 400 g. hvedemel Til pensling 1 stk. æg Fremgangsmåde Dagen inden Opløs gær i lunkent vand i en stor skål (hvor der er plads til at dejen kan hæve til dobbelt størrelse). Tilsæt akaciehonning (kan erstattes med sukker), salt, olie, solsikkekerner og hørfrø. Tilsæt herefter grahamsmel og hvedemel. Rør dejen godt sammen. Put husholdningsfilm over skålen og sæt den i køleskabet i minimum 7-8 timer. Eller natten over. Om morgenen Tag dejen ud af køleskabet. Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Gør en bageplade klar med bagepapir. Når ovnen er varm, så gøres bollerne klar. Gør to skeer og en skål med vand klar. Dyp skeerne i skålen med vand og fordel dejen på bagepladen. Der bliver cirka 9-10 boller. Dyp skeerne mellem hver bolle, så er det nemmere. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med kerner og evt. havregryn. Bag bollerne i ca. 10-15 minutter i midten af ovnen til de er let gyldne og gennembagte. Lad dem køle en smule af, inden de skæres over. Hvis de er for varme, så kan de godt virke klæge inden i. Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Lås skærm Opskrift på koldhævede grovboller Nem og lækker opskrift på hjemmelavede, koldhævede grovboller. Der er ikke noget som koldhævet morgenbrød. Det er nemt og det kræver ingen røremaskine, æltning eller andet, som er tidskrævende eller besværligt. De her nemme boller, som er koldhævet, er nogle af vores yndlings. De er super saftige og bløde indvendigt, hvorimod de samtidig er sprøde udenpå. De er perfekte som sunde morgenboller eller sunde boller til madpakken. De holder sig friske et par dage, men ellers kan de også fryses ned. Så er de nemme at tage op. LÆS OGSÅ: Gulerodsboller med havregrød Koldhævet brød med fuldkornsmel Koldhævet brød med fuldkornsmel giver det bedste fuldkornsbrød. Måske du har oplevet, at boller og brød godt kan blive tørt. Det problem synes vi slet ikke, at vi har, når vi koldhæver dejen. Det hænger også sammen med, at en koldhævet dej er mere “våd” end en almindelig dej. Dette gør intet, da du alligevel ikke skal have hænderne ned i den. Man sætter nemlig dejen på bageplade med to våde skeer. Så du undgår altså helt at skulle have hænderne i og det giver altså det bedste koldhævet fuldkornsbrød. Grove koldhævede boller Det her er nogle nemme og lækre grovboller, som er koldhævet. Vi har blot brugt fuldkornshvedemel til dejen samt hørfrø for mere mæthed. Men du kan sagtens bruge grahamsmel, rugmel eller hvad du ellers har af grove meltyper. Du kan også lave en blanding af flere slags mel. Vi anbefaler dog, at du stadig har lidt almindelig hvedemel i ellers kan de godt blive meget grove og kompakte. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.