Koldhævede havregrynsboller

Boller med havregryn 
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre og svampede havregrynsboller, som på ingen måde bliver tørre. De er super gode som morgenboller en søndag morgen.

Ingrediensliste

  • 4,5 dl. vand
  • 15 g. gær
  • 7 g. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 100 g. havregryn
  • 150 g. speltmel
  • 300 g. hvedemel

Fremgangsmåde

Dagen inden

  1. Opløs gær i vandet i en stor skål.
  2. Tilsæt sukker, salt og havregryn. Lad det stå og trække i 5 minutter, så havregrynene suger noget af væsken.
  3. Tilsæt herefter speltmel og hvedemel. Rør dejen godt sammen. Hvis den virker for tynd, så tilsætter du lidt ekstra hvedemel.
  4. Put husholdningsfilm over skålen og sæt den i køleskabet i minimum 7-8 timer.

Om morgenen

  1. Tag dejen ud af køleskabet.
  2. Gør en bageplade klar med bagepapir.
  3. Gør to skeer og en skål med vand klar.
  4. Dyp skeerne i skålen med vand og fordel dejen på bagepladen. Der bliver cirka 9-10 boller. Dyp skeeerne mellem hver bolle, så er det nemmere. Imens ovnen varmer op, så lader du bollerne efterhæve.
  5. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
  6. Bag bollerne i ca. 15-20 minutter i midten af ovnen.
  7. Lad dem køle af 30 minutter inden de skæres over. Hvis de er for varme, så kan de godt virke klæge inden i.
Bedøm denne ret

Opskrift på koldhævede havregrynsboller

Nem opskrift på svampede og lækre havregrynsboller, som er de perfekte morgenboller. Selvom de er grove, så er de stadig mega lækre, luftige og på ingen måde tørre. Det er en koldhævet dej, hvilket vil sige, at du blot rører dejen sammen aftenen inden og så hæver den i køleskabet natten over. Det er verdens nemmeste måde at lave boller på. De bedste boller med havregryn, hvis du spørger os.

LÆS OGSÅ: Grove spinatboller

Opskrift på koldhævede havregrynsboller

Opskrift på koldhævede havregrynsboller

Boller med havregryn

Hvis du vil have lidt ekstra fuldkorn og kostfibre i dit bagværk, så er det en fantastisk idé at tilsætte havregryn. Du får boller, som mætter godt og som er tilpas grove. Udover havregryn, så kan du også sagtens tilsætte lidt kerner og frø til dejen. Her kan vi anbefale hørfrø, solsikkekerner eller græskarfrø. I stedet for speltmel, så kan du også bruge hvid hvede, rugmel eller grahamsmel. Hold dog fast ved de 300 g. hvedemel, da for meget groft mel kan gøre bollerne meget tunge og mere kompakte. Vi synes de her er tilpas sprøde samtidig med, at de er dejligt bløde inden i. Det er de bedste sunde, nemme og grove boller.

Boller med havregryn 

Koldhævede boller med havregryn

Det her er de bedste koldhævede og langtidshævede boller med havregryn. Koldhævning gør virkelig bagværk til en leg. Man rører blot dejen sammen med en ske og sætter dejen på køl til dagen efter. Ingen æltning, ingen klistrede dejfingre – det bliver simpelthen ikke lettere. Disse koldhævede havregrynsboller er super nemme at lave.

Om morgenen, så bruger man blot en ske dyppet i vand til at sætte klatter af dejen på et stykke bagepapir. Så er det altså nemt at lave de bedste, langtidshævede og hjemmelavede boller.

Koldhævede boller med havregryn

FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Følg også med på Instagram, hvor du kan finde flere sunde opskrifter og sunde kager.

Kommentarer

  1. Hej
    Har lavet opskrifet en gang, og det var en succes. Jeg ville høre, om det er muligt at erstatte speltmel med fuldkornsmel?
    Forsæt god aften

    Hilsen Maria Luiza

  2. Hej.

    Jeg har før lavet jeres opskrift med succes og derfor laver jeg den også igen. Jeg vil høre om man helst skal bage det hele dagen efter eller om man kan lade det stå i køleskabet og bage i to-tre dage?
    Hilsen Anette

    1. Hej Anette,

      Du kan godt lade dejen stå i køleskabet 2-3 dage 🙂 Det har vi selv haft fine erfaringer med.

      Kh

    2. Hej 🙂
      Ved i om man kan tilføje gulerødder til? Og skal der evt. lidt flere havregryn i så eller? ?☺️
      Mvh. Camilla

      1. Hej Camilla,

        Det kan du godt, men så skal der lidt mere mel eller havregryn i ja, da gulerødder afgiver en smule væske 🙂

        Kh

  3. Hejsa.
    Bager ofte disse boller, og med stor succes. Tænkte på, om de kan bages med lunkent vand og mere gær hvis man gerne vil bage dem med kort varsel?

  4. Hej.
    Jeg kan ikke få lov til at læse fremgangsmåden, da der er en kæmpe reklame i vejen.. Kan ikke rigtig komme videre 🙁

Skriv en kommentar