Tilmeld nyhedsbrev

Spinatboller – Opskrift på sunde boller

Spinatboller - sunde boller

Spinatboller

Opskrift til 18 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på lækre sunde spinatboller. De får en flot grøn farve af spinaten, men ellers kan man slet ikke smage, at der er spinat i. De er så gode som madpakkeboller eller blot som en morgenbolle.

Ingrediensliste

  • 2 dl. kærnemælk
  • 2 dl. vand
  • 50 g. gær
  • 200 g. spinat
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl. rapsolie
  • 1 æg
  • 100 g. grahamsmel
  • 600 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Placer vand, kærnemælk og spinat i en blender. Blend det hele godt sammen.
  2. Hæld det over i en skål og rør gæren ud her i.
  3. Tilsæt salt, honning og et sammenpisket æg.
  4. Tilsæt olie.
  5. Tilsæt grahamsmel og hvedemel lidt af gangen og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Det kan også være, at du skal bruge lidt mere.
  6. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes de med det samme.
  7. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen.
  8. Vej bollerne af til 70 g. stykket.
  9. Tril bollerne runde (drys evt. mel på hænderne, så de ikke klistrer).
  10. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med ca. 6 cm. mellemrum.
  11. Lad dem hæve i 1,5 time.
  12. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  13. Pensl bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg. Pas på, at de ikke falder sammen, når du pensler.
  14. Bag bollerne i cirka 10-15 min, alt efter din ovns styrke. Hold øje med dem efter 8 min.
  15. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned.

Bedøm denne ret

Spinatboller – sunde boller

Spinatboller. Store, flotte og grønne boller. En god måde at få lidt ekstra grønt ind, hvis du er dårlig til at få spist det eller gerne vil have lidt mere i dine børn. Spinaten giver en kanon flot farve, men man kan på ingen måde smage det i bollen. Hvis du har børn, så er det altså ægte Shrek-boller. Det er de bedste sunde boller, som er gode både med smør og pålæg på.

LÆS OGSÅ: Sunde pølsehorn

Spinatboller - sunde boller

Spinatboller - sunde boller

Sunde boller

De perfekte madpakkeboller

Du får sunde boller, som er luftige, svampede og som mætter godt. De er også perfekte at servere til børnefødselsdag. Der er ingen tvivl om, at den grønne farve vil imponere. De er også gode som madpakkeboller, da det er en god måde at få sneget lidt ekstra grønt i madpakken.

Du kan også sagtens fryse de her nemme og sunde spinatboller. Frys dem ned, så kan du tage dem op efter behov og derved bage en stor portion. Vi plejer at tø dem op og så lige lune dem kort i ovnen, så er de næsten som nybagte.

LÆS OGSÅ: Sunde bananpandekager

Spinatboller - sunde boller

Kan jeg lave dem med andet end spinat?

Ja, du kan også erstatte spinat med grønkål blandt andet. Vi har dog erfaret, at grønkål har en kraftigere smag i bollerne end spinat har. Et par læsere har også tippet os om, at man kan bruge rødbede i bollerne. Så bliver de helt pink og er den perfekte bolle til en pigefødselsdag.

Følg også med på de sociale medier

Følg også med på Instagram, hvor du kan finde flere sunde opskrifter og sunde kager.

Kommentarer

    1. Hej Cecilie

      Det burde godt kunne lade sig gøre. Bare brug 15 g. gær i stedet for og lad dejen koldhæve i køleskabet tildækket natten over 🙂

      Knus

    1. Hej Louise

      Vi har desværre ikke eksperimenteret så meget med glutenfrie boller og bagværk endnu, men vi lover, at vi nok skal få det gjort!

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven