Pizzadej

Den bedste pizzadej og tomatsauce – Hjemmelavet pizza
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

2 timer og 30 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

2 timer og 50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet, nem pizzadej. Den her italienske pizzadej giver en sprød, hjemmelavet pizzabund, som du kan toppe med dit yndlingsfyld.

Ingrediensliste

  • Pizzadej

  • 2,5 dl. vand
  • 15 g. gær
  • 1,5 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g. durummel
  • 200 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i lunkent vand.
  2. Tilsæt herefter olie og salt.
  3. Tilsæt durummel.
  4. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Dejen må gerne være lidt klistret.
  5. Ælt dejen godt igennem. Hvis du har en røremaskine, så lad den ælte 5-10 minutter. Hvis du ikke har, så kan dejen også sagtens æltes med håndkraft.
  6. Smør en stor skål (hvor der er god plads til at dejen kan hæve) med lidt olie. Hæld dejen over i skålen. Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke eller husholdningsfilm.
  7. Lad dejen hæve i minimum 2 timer. Gerne 3-4 timer.

Ved bagning

  1. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen. Del den i 2 lige store dele, så du får to boller.
  2. Stram bollerne op. Se evt. video længere nede af hvordan man strammer dem op.
  3. Drys lidt mel på bordet og placer bollerne der. Drys med lidt mel ovenpå. Læg et viskestykke over og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  4. Efter bollerne har hævet 15 minutter, så tændes ovnen på 230 grader varmluft. Så passer det nemlig med, at den er varmet godt op.
  5. Placer en bageplade i ovnen, så den bliver varmet op i ovnen, så fungerer den nemlig som en slags pizzasten.
  6. Efter dine to pizzadeje har efterhævet, så er det tid til at forme dem. Hæld godt med mel ud på bordet (du kan bruge almindelig hvedemel eller durummel).
  7. Tag først den ene klump dej og placer den oven i melet. Brug dine hænder, håndflader og fingre til at forme pizzadejen. Undgå at bruge en kagerulle. Placer hver pizzadej på et stykke bagepapir.
  8. Fordel herefter tomatsauce og ønsket fyld.
  9. Skru ovnen ned på 210 grader.
  10. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaen + bagepapir over på den varme bageplade.
  11. Bag herefter pizzaen i ca. 8-10 min, alt efter hvor kraftig din ovn er. Når kanterne er gyldne, så er den færdig.
  12. Bag kun én pizza af gangen.
Bedøm denne ret

Opskrift på pizzadej

Her får du en super nem og hurtig opskrift på hjemmelavet pizzadej til hjemmelavet pizza. Det giver en sprød og lækker pizzabund, som du kan toppe med dit yndlings pizzafyld. Vi topper gerne med en hjemmelavet tomatsauce, ost, skinke og champignon.

Det er super nemt at lave en hjemmelavet pizzadej. Vores består blot af vand, gær, olie, salt, durummel og almindelig hvedemel. Det giver en sprød og god hjemmelavet pizzabund.

LÆS OGSÅ: Koldhævet pizzadej uden æltning

Den bedste pizzadej og tomatsauce – Hjemmelavet pizzaPizza med durum

Den her dej til pizza er lavet med durummel. Durummel er ikke malet som almindeligt hvedemel. Når man bager med durummel, så får du brød med mere smag, en mere gylden krumme og sprødt bagværk. Derfor er durummel helt fantastisk, hvis du vil bage italiensk brød og lave italienske pizzabunde. Du kan dog sagtens udelade durummel og blot bare bruge almindelig hvedemel. For en mere grov variant, så kan du også bruge fuldkornsdurummel. Det er ikke alle steder du kan få det, men du kan være heldig. Vi har ofte fundet det i Netto på spot.

Pizzabund opskrift

Hvis du står og mangler en god og nem opskrift på hjemmelavet pizzabund, som bliver sprød, præcis som en italiensk pizzabund skal være, så skal du prøve denne. Den er ikke langtidshævet og kan derfor nemt æltes sammen nogle timer inden den skal bruges. Husk at ælte dejen godt, da det gør det nemmere at arbejde med den, når den skal formes.

Vi bruger ALDRIG en kagerulle til at rulle vores pizzaer ud med. Når man bruger en kagerulle, så ruller du alle lufthullerne ud. Brug i stedet dine fingre og hænder til at trække pizzadejen ud. Vi bruger også det nederste af håndfladerne. Det kræver lidt øvelse, men lige så snart du kan det, så kan du lave de bedste pizzabunde.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hejsa

    jeg har lige prøvet dejen med udelukkende alm. mel og børnene skulle selv forme dejen og sæt fyldt på og det smagte virkelig godt! Det er ikke sidste gange at vi laver den! Lige et spørgsmål er der meget forskel på dejen der overnatter i køleskabet og denne her ?

    1. Hej,

      Vi synes den koldhævede er bedst, da den får tid til at udvikle sig i både smag og struktur, så den bliver sprød på en anden måde 🙂 Men den her er også rigtig god, hvis man ikke har tid til at koldhæve.

      Kh

    1. Hej Daniella,

      Vi har faktisk ikke forsøgt os med at fryse den rå dej. Ellers kan du forbage bunden en smule, så er den nem at tage op og toppe med fyld og bage færdig 🙂

      Kh

  2. Hejsa 🙂
    Kan man koldhæve denne her dej? Synes bare det giver noget ekstra sprødhed og luftighed til dejen at bruge durummel sammen med hvedemel i stedet for kun hvedemel, som i jeres koldhævede opskrift.

    1. Hej Mie,
      Ja, så vil vi nøjes med halvdelen af den gær, der er oplyst i opskriften og opløse det i koldt vand 🙂
      Kh

  3. Hejsa
    Har i erfaring med at forbage bundene – altså bage bunden halvt, og så bare pynte og færdigbage senere….? Skal nemlig lave en del til fødselsdag og så slap jeg for alt mel-svineriet mens gæsterne er der
    Vh Trine

    1. Hej Trine,

      Nej det har vi desværre ikke forsøgt os med. Jeg ville prøve at lave en prøve portion inden, hvis jeg var dig 🙂

      Kh

Skriv en kommentar