Frøsnappere med pikantost

Nem opskrift på frøsnappere med pikantost
Opskrift til stk. Opskrift til 22 stk.

Forberedelsestid

2 timer

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

En god og nem opskrift på frøsnappere med pikantost vendt i sesamfrø og birkes. De er rigtig gode til madpakken og så kan de sagtens fryses.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 50 g. gær
  • 100 g. smør
  • 2,5 dl. mælk
  • 1 stk. æg
  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 600 g. hvedemel
  • Fyld

  • 300 g. pikant flødeost
  • Til pensling

  • 1 stk. æg
  • 50 g. birkes
  • 50 g. sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør. Tilsæt mælk. Lad det køle af, så det ikke er brandvarmt.
  2. Hæld væsken over i din røreskål.
  3. Rør gær ud.
  4. Tilsæt sukker, æg og hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Vi bruger ca. 550 g. hvedemel, men vi rører også dejen på maskine.
  5. Sæt dejen til hævning i en stor skål, hvor der er plads til at den kan hæve til dobbelt størrelse. Dæk skålen til med et viskestykke og lad den hæve 45 min.
  6. Når dejen er hævet, så tages den ud af skålen og ud på et bord drysset med mel.
  7. Del dejen i to.
  8. Rul hver klump dej ud til et rektangel på ca. 50 x 25 cm. Smør det hele med pikantost.
  9. Fold først 1/3 del ind over og herefter den sidste 1/3. Se evt. billeder længere nede.
  10. Rul den ud igen, så den er ca. 40 x 30 cm. Pensel med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø og birkes. Se evt. billeder længere nede.
  11. Brug en pizzaskærer til at skære 11 strimler.
  12. Snur hver strimmel rundt om sig selv 2-3 gange.
  13. Placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Vi havde ca. 7 på hver plade.
  14. Sådan fortsætter du med alle sammen.
  15. Læg et viskestykke over bagepladerne og lad snurrerne efterhæve i 30 minutter.
  16. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  17. Brug resten af dit æg og pensl igen dine frøsnappere med æggemassen, så de får en flot gylden overflade, når de bliver bagt.
  18. Bag dine frøsnappere i midten af ovnen (kun én plade af gangen) i ca. 8-9 minutter. Hold øje med dem undervejs. Det er ikke sikkert, at din ovn varmer ligesom vores.
  19. Når de er gyldne og flotte, så tages de ud af ovnen.
  20. Lad dem afkøle på en bagerist.

Frysning: Du kan sagtens fryse dem ned. Lad dem afkøle helt og pak dem herefter i fryseposer. Put ikke for mange i én pose, da de godt kan blive lidt mast.

Ved optøning: Tag dem ud af fryseren 1 time før brug. Varm ovnen op på 190 grader varmluft. Lun dem 2-3 minutter. Du kan også lade være med at varme dem op igen. De er nemlig også gode kolde.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på frøsnappere med pikantost

Her får du en nem opskrift på frøsnappere med pikantost. En klassiker, som er god til madpakken eller som en let snack. Det er egentlig blot en gærdej, som smøres med pikantost, hvorefter den foldes sammen.

Så skæres den ud og hver strimmel bliver snoet om sig selv, så den danner sådan en fin lille stang. Vi har brugt sesamfrø og birkes, men du kan også sagtens blot bruge én slags.

LÆS OGSÅ: Rabarberhorn

frøsnappere med pikantost

Sådan ruller du den ud

Dejen rulles ud til en stor rektangel og smøres med pikantost. Herefter foldes først 1/3 del af dejen op og herefter foldes den sidste 1/3 over. Så rulles dejen lidt ud igen, hvorefter den pensles med æg og der drysses med sesamfrø og birkes.

rul ud

fold 1/3 af dejen op

fold resten af dejen op

rul ud og pensl med æg

rul ud og pensl med æg

Sådan snor du dem

Når du har penslet og drysset med sesamfrø og birkes, så skæres dejen ud i strimler. Vi bruger altid en pizzaskærer, da det er nemt og hurtigt. Herefter snor du hver strimmel 2-3 gange rundt om sig selv og placerer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

frøsnappere med pikantost

Nem opskrift på frøsnappere med pikantost

De bedste frøsnappere med pikantost

Det giver de bedste og lækreste frøsnappere med pikantost. De er så gode til madpakken eller som en lille let snack. Hvis du ikke er til pikantost, så kan du også sagtens bruge en anden slags smøreost. Vi har prøvet med hvidløgsost og det smager også dejligt.

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi er mere aktive og du med garanti vil modtage daglig mad inspiration. Du kan følge med påInstagram lige her.

Skriv en kommentar