Ball tip oksesteg Ball tip oksesteg Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift og guide til stegning og tilberedning af en ball tip oksesteg. En udskæring, som stammer fra klumpen og som kan laves så lækker. Ingrediensliste 350 g. ball tip oksesteg 2 fed hvidløg 2 spsk. olivenolie 4 kviste frisk timian salt/peber Fremgangsmåde Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Hak eller pres hvidløg. Pluk timiankvistene for blade (du kan også bruge tørret timian). Bland hvidløg og timian med olivenolie, salt og peber. Fordel blandingen over ball tip stegen. Masser det godt ind over det hele. Varm en pande op til høj varme med olie på. Steg stegen af på alle sider, så den blot lige får en flot stegeskorpe. Kom ball tip stegen over i et ildfast fad. Sæt fadet ind i den forvarmet ovn. Giv culottestegen ca. 20-25 minutter alt efter hvor tyk den er. Vi anbefaler, at du bruger et stegetermometer, da det giver det mest præcise resultat. Tjek temperaturen løbende. For et rødt stykke kød (56-59 grader), medium (60-65 grader) og gennemstegt (66-68 grader). Tag stegen ud, når den har nået den temperatur, som du ønsker. Kom den over på et skærebræt. Læg et stykke staniol løst henover. Lad den hvile 10 minutter. En ball tip skæres ud fra det nederste del af stegen (den minder om en culotte). Vær opmærksom på muskelfibrene, som ændrer sig. Så det kan godt være, at du lige skal dreje stegen undervejs. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på Ball tip oksesteg Ball tip oksesteg er en udskæring, som de færreste nok kender eller har hørt om. Det er også først nu her, at vi begynder at se den dukke op i supermarkederne, hvilket vi synes er så fedt! Det er nemlig en lidt billigere udskæring, som stammer fra okseklumpen. Selvom det måske ikke lyder som et vildt stykke kød, så har det en god fedtmarmorering og du kan faktisk lave det virkelig lækkert. Det er helt klart en af vores go-to stege, hvis vi skal have rødt kød og det ikke skal sprænge madbudgettet. Og når det er en udskæring, som de færreste måske kender til, så er det også svært det der med tilberedning, udskæring osv. Men bare rolig, det er slet ikke så svært og stegen minder faktisk på mange måder om en culottesteg. Nemlig det her med, at muskelfibrene ændrer sig og man derfor skal dreje stegen, når den skæres for bedste resultat. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på aftensmad med oksekød Ball tip opskrifter Nu har vi startet ball tip festen med denne simple og nemme tilberedning af stegen. Vi vender den i olie, hvidløg, frisk timian samt salt og peber. Simpelt, men virkelig lækkert! Så bruner vi den af på en varm pande, så den lige får en flot stegeskorpe og så kommes den ellers i ovnen til den har rette temperatur. Denne steg blev taget ud, da den nåede 56 grader. Det er sådan vi bedst kan lide den. Vi lover, at der kommer flere opskrifter med dette lækre stykke kød i fremtiden. Nu har vi startet festen med en simpel en af slagsen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.