Tilmeld nyhedsbrev

Bamseboller – Tangzhong metoden

Bamseboller – Tangzhong metoden

Bamseboller - Tangzhong metoden

Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

3 timer

Beskrivelse

Opskrift på bløde og store bamseboller bagt ud fra Tangzhong metoden. Bollerne er de perfekte morgenboller eller fødselsdagsboller, da de er luftige og er gode med et lag smør på. De har en længere holdbarhed end almindeligt bagværk grundet den specielle japanske bageteknik.

Ingrediensliste

Jævning

  • 200 ml. mælk
  • 40 g. hvedemel

Dej

  • 400 ml. mælk
  • 760 g. hvedemel
  • 25 g. gær
  • 1/2 tsk. salt
  • 4 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 100 g. smør

Fremgangsmåde

1. Lav først jævningen af 40 g. hvedemel og 200 g. mælk. Put det op i en lille gryde og pisk det sammen inden du tænder for varmen. Tænd for varmen og pisk jævnligt i gryden, indtil det begynder at tykne. Den skal varmes op til kogepunktet, så du får en konsistens, som minder om budding. Tag den herefter af varmen og lad den køle ned til stuetemperatur.
2. I din røreskål vejes alle de resterende ingredienser op. Først tilsættes de resterende 400 ml. mælk, som skal være fingervarmt, hvor gær røres ud i. Herefter tilsættes salt, sukker, æg og de resterende 760 g. hvedemel. Tilsæt din jævning og begynd at ælte dejen med din dejkrog. Lad den ælte ved lav hastighed i 3-4 minutter.
3. Vej smør af og skær i mindre stykker. Tilsæt smør.
4. Lad nu din dej ælte ved medium hastighed indtil den begynder at slippe kanterne. Det kan tage alt mellem 10-20 min. alt efter hvor god din røremaskine er. Når du kan lave glutentesten på den og den er godkendt, så er dejen færdig. Glutentesten laves ved at tage en lille klump dej, hvorefter du hiver dejen ud. Hvis du kan hive dejen ud, uden at den går i stykker, så er din dej klar. Hvis den går i stykker, så skal den æltes lidt længere.
5. Drys dit bord med mel. Hæld herefter dejen ud på bordet og drys med mere mel på toppen. Dejen kan godt klistre en smule, men hvis du sørger for at have godt med mel på hænderne, så burde det hjælpe.
6. Vej dine boller af til 75 – 80 g. stykket og tril til boller. Vi fik 21 stk.
7. Sæt på en bageplade beklædt med bagepapir med ca. 3-4 cm. mellemrum.
8. Læg et viskestykke over bollerne og lad dem hæve i 1,5 time.
9. Tænd ovnen på 200 grader. Pensl dine boller med et sammenpisket æg eller kold kaffe (pensl dem forsigtigt, så de ikke falder sammen – så ender du med flade boller). Bag bollerne i ca. 12-15 min.
10. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.

Bedøm denne ret

Bamseboller – Tangzhong metoden

Bamseboller bagt ud fra den japanske bagemetode, Tangzhong metoden. Du får de blødeste og lækreste boller, som er de perfekte fødselsdagsboller. Lige med et lag smør på, så er det altså verdens bedste.

Hvis du endnu ikke har fået bagt med Tangzhong metoden, så er det altså på tide. Det lyder mere kompliceret end det er, men det er det hele værd. Du får virkelig det blødeste bagværk. Det er de her bamseboller et bevis på.

LÆS MERE: Sådan bager du med Tangzhong metoden

Bamseboller – Tangzhong metoden

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Kommentarer

    1. Hej Mette

      Det lyder meget underligt. Vi har aldrig haft problemer med, at de bliver flade! Hvordan er de i konsistensen?
      Og hvilken type mel bruger du? Er du sikker på, at du får lavet jævningen rigtigt og målt rigtigt af.

      Knus

    1. Hej Tanya

      Det kan den godt, men vi plejer at forme inden de bliver sat til hævning. Vi synes det giver det aller bedste resultat 🙂

      Knus

  1. Hej

    Kan man bruge samme opskrift/ fremgangsmåde til at lave franskbrød i en form?

    Tak fok mange gode opskrifter

    Bh. Michael

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven