Koldhævede skagenslapper

Koldhævede skagenslapper
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på koldhævede skagenslapper på få ingredienser. Bag nemt dit eget morgenbrød og spar penge.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 5 dl. vand
  • 500 g. hvedemel
  • 100 g. manitobahvedemel
  • 12 g. salt
  • 10 g. gær
  • Til toppen

  • 1 dl. solsikkekerner
  • 3 spsk. sesamfrø
  • 3 spsk. birkes

Fremgangsmåde

  1. Rør mel og vand sammen i en skål. Rør det sammen med en ske, så det blot akkurat er rørt sammen.
  2. Dæk til med husholdningsfilm og lad hvile 30 minutter.
  3. Herefter tilsættes smuldret gær og salt. Ælt dejen på røremaskine til du kan lave glutentesten på den. Det tager ca. 8-10 minutter ved medium hastighed for os.
  4. Herefter dækkes skålen til med husholdningsfilm. Lad dejen stå ved stuetemperatur 30 minutter, inden den sættes på køl natten over.

Dagen efter

  1. Opvarm ovnen til 230 grader. Hvis du har et bagestål, så brug meget gerne det. Hvis du ikke har bagestål, så lad en bageplade varme op inde i ovnen.
  2. Fordel solsikkekerner på bordet. Brug en dejskraber til at skrabe dejen ud ovenpå kernerne.
  3. Drys med birkes og sesamfrø ovenpå dejen og tryk så dejen let ned mod solsikkekernerne på bordet.
  4. Brug en dejskærer eller kniv til at skære stykker af dejen (kom evt. lidt mel på, hvis dejen er svær at skære ud.
  5. Kom stykkerne over på et stykke bagepapir. Hvis du synes der skal flere kerner ovenpå, så drys med det, inden de bages.
  6. Tag den varme bageplade ud af ovnen og riv forsigtigt bagepapiret med bollerne over på bagepladen. Sæt bagepladen ind i ovnen og bag bollerne i ca. 15-20 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
  7. Tag dem ud og skub bollerne over på en bagerist for at køle af.
Bedøm denne ret

Opskrift på koldhævede skagenslapper

Bag nemt selv de lækreste, koldhævede skagenslapper! Det er meget sjældent, at vi ikke bager morgenbrødet selv i weekenderne. Der er simpelthen ikke noget nemmere end at bikse sådan en koldhævet dej sammen, som så skal hygge sig i køleskabet natten over. Og så kan man morgenen efter bage de lækreste morgenboller. Det er altså en ren luksus i sig selv og bare duften af nybagt brød er lige god hver gang. Den duft kan vi ikke få nok af.

Og så er det også billigt at bage sit eget brød. Sådan en omgang her, som nærmest bare består af vand, mel og gær koster ikke mange kroner at lave. Vi laver desuden ofte en stor portion og så fryser vi bollerne ned. De er nemlig rigtig gode, når de bliver varmet op igen i ovn eller Airfryer. Så kan man nemt få ‘friskbagt’ morgenbrød alle ugens dage.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på morgenboller her

hjemmebagt morgenbrød Koldhævede skagenslapper

Hjemmelavede skagenslapper

Skagenslapper har vi været vant til at få siden vi var små. Dem kunne man købe ved de fleste bagere og som vi kender dem. Og som vi laver vores hjemmelavede skagenslapper, så er det med solsikkekerner i bunden og sesamfrø og birkes på toppen. Vi ved, at der er delte meninger om hvad der skal på toppen, men det er altså sådan her, som vi har været vant til at få dem. Men du kan selvfølgelig drysse med præcis det, som du har lyst til.

Selve dejen er en ret ‘våd’ bolledej sammenlignet med almindelige teboller eller bamseboller. Det er derfor en fordel at have en røremaskine, da dejen skal æltes længe for at udvikle et godt glutennet. Desuden vil vi også anbefale dig at bruge sådan en dejdeler. Hvis du ikke allerede har sådan en, så afsted efter sådan en! For os er den helt uundværlig i bagningen. Både til dem her, men også til så meget andet bagværk.

Koldhævede skagenslapper

Bag selv dit morgenbrød

Vi håber, at vi kan inspirere til at du kan bage dit eget morgenbrød. Koldhævede deje er geniale, da de blot skal hæve på køl natten over. Vi har efterhånden også fået en del opskrifter på koldhævede morgenboller, så hvis du vil på udkig efter andre opskrifter, så finder du hele vores udvalg her.

Koldhævede skagenslapper

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar