Bananis med chiagrød med chokolade

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 timer

Tilberedelsestid

5 timer

Samlet tid

10 timer

Beskrivelse

Nem opskrift på sund bananis anrettet i glas med chiagrød. Perfekt sund snack eller dessert især her til sommer. Selve bananisen skal spises med det samme, når den er lavet. Så er den nemlig bedst. Chiagrøden kan derimod godt laves dagen før og stå i køleskabet indtil brug.

Ingrediensliste

 • Chokolade chiagrød

 • 2 dl. mælk
 • 3 spsk. chiafrø
 • 1 spsk. bagekakao
 • 1 tsk. akaciehonning
 • Bananis

 • 2 stk. banan
 • 2 dl. mælk
 • Tilbehør

 • 10 g. kakaonibs
 • 20 g. mandler

Fremgangsmåde

 1. Desserten skal laves dagen før, da bananerne skal være frosne og chiagrøden skal have lov til at stå i køleskabet i minimum 4-5 timer.
 2. Bland mandelmælk, chiafrø, kakaopulver og honning sammen i en lille skål. Rør det godt sammen og sæt det i køleskabet.
 3. Når det er blevet en tyk grød, så er den færdig.
 4. Lav din bananis ved at blende dine frosne bananskiver sammen med mandelmælk. Det er super nemt, hvis du har en stavblender. Bare blend det godt sammen, indtil du har en ensartet konsistens, som ligner is.
 5. Bland skiftevis chokolade-chiagrød og bananis i et glas. Put evt. kakaonibs, nødder etc. mellem lagene, så du får lidt sprødt.
 6. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på bananis med chiagrød

Opskrift på en lækker og sund bananis med chiagrød i glas. Om sommeren, så laver vi nok bananis hver dag og hvis det ikke er bananis, så er det en sund smoothiebowlDet er nemlig helt perfekt til sommer og med den sommer vi havde sidste år, så havde man brug for at køle ned på en sund og kold snack.

Den her er portionsanrettet i glas sammen med chiagrød. Man kan sagtens udelade chiagrøden. Men det giver sådan et godt sammenspil mellem de to smage. Top med lidt friske bær på toppen, så har du altså en nem og sund sommerdessert.

Elsker du sundere snacks? Prøv Chokolade Nicecream eller Karamelcups.

Bananis med chiagrød med chokolade

En sund snack med banan

Hvis du mangler en nem, hurtig og sund snack med banan, så er denne lige noget for dig. Sørg for at bruge modne bananer, som du fryser ned. Jo mere modne de er, jo sødere smag giver de. Det dur derfor ikke at fryse helt grønne bananer, da de faktisk nærmere giver en bitter smag. Det er netop de søde bananer, som giver sødmen til isen, hvilket bare smager så lækkert.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Hej 🙂

  Er i obs på, at mange af jeres opskrifter mangler overskriften, når man benytter funktionen “print opskrift”?
  Det er lige ærgerligt, da man så skal læse starten på hver opskrift, når man bladrer igennem, for at finde inspiration til ugens madplan

  Vh Lene

  1. Hej Lene

   Vi er lige så lige rykket over på en ny hjemmeside. Det vil sige, at der er lidt småfejl hist og her. Og der er det med “print opskrift” funktionen en af de ting, hvor der desværre er lidt fejl. Vi arbejder på at få rettet det op hurtigst muligt 🙂

   Knus

 2. Hejsa… til snack’en her står der 1 spsk kakao – er det sådan noget bagekakao eller sådan en kakao man bruger til når man laver et glas kakao med mælk? 🙂

Skriv en kommentar