Bao med asiatisk svinekød Bao med asiatisk svinekød Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 1 time og 30 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 1 time og 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på bao med asiatisk svinekød, chilimayo og grønt. Bao er nem hverdagsmad eller weekendmad. De stammer fra det asiatiske køkken. Ingrediensliste Bao boller 2 dl. vand 15 g. gær 1 tsk. salt 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 1 spsk. sukker 400 g. hvedemel Asiatisk mørbrad 4 spsk. chilisauce 4 spsk. sojasauce 4 spsk. brun farin 4 fed hvidløg 2 cm. frisk ingefær 550 g. svinemørbrad Andet 40 g. chilimayo 20 g. sesamfrø 0,5 stk. mango 0,2 stk. spidskål 0,3 bundt forårsløg 50 g. radiser Fremgangsmåde Bao-boller Gæren opløses lunkent vand. Herefter tilsættes salt, olie og sukker Herefter tilsættes hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Ælt dejen smidig, men den må gerne være lidt klistret stadig. Stil dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted i mindst 1 time. Dejen rulles ud på et bord drysset med mel. Den deles i cirka 10 lige store stykker. De små klumper formes først til boller og rulles herefter ud til ovale cirkler. Den ene halvdel af cirklen pensles med olie, hvorefter den anden halvdel foldes henover. Lav små “stykker” af bagepapir og placer hver bao bolle på et stykke bagepapir. Sæt dem alle på en bageplade. Lad dem hæve yderligere 1 time. Imens varmes en dampkoger op. Bollerne ”bages”/dampes i cirka 10 min. Pas på de ikke ligger for tæt i dampkogeren. Asiatisk mørbrad Riv ingefær fint på et rivejern og pres hvidløg i en hvidløgspresser. Bland det med alle ingredienserne til marinaden. Rens mørbraden. Skær den i tynde skiver (ca. 2-3 mm. tykke). Læg kødskiverne i marinaden og lad det trække i 30 minutter. Opvarm en pande med lidt olie. Den skal være meget varm. Lynsteg nu mørbraden i ca. 3-4 minutter til kødet karamelliserer. Tilbehør Snit spidskål, radiser, forårsløg og mango fint. Kom op i skåle, så man selv kan samle. På en tør pande ristes sesamfrø let gyldne. Anret nu bao. Åben bollen kom spidskål, mango, kød, radiser og forårsløg på. Top med chilimayo og sesamfrø. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på bao med asiatisk svinekød Bao er én af vores go-to, hvis vi har lidt ekstra tid til at lave aftensmad og den her bao med asiatisk svinekød må du bare prøve. Luftige bao-boller, som fyldes med marineret svinemørbrad og toppes med chilimayo og lidt sprødt grønt. Sådan en kombination her går man ikke galt i byen med. Dét er bare godt og egner sig både som hverdagsmad og som gæstemad. Vi plejer at tilberede de forskellige elementer for sig og så laver vi dem som saml-selv, hvor man selv kan bygge sin bao. Sådan noget mad fungerer rigtig godt hjemme hos os, hvor der også er børn at tage hensyn til. Så fungerer det altid bedre, når man selv kan vælge hvad man vil have i sin bao. Bao eller baozi, som de også kaldes, er en slags fyldt bolle, som er lavet på en gærdej. Det er nærmest en bolledej, som rulles ud i cirkler og som foldes indover sig selv, hvorefter den dampes. Det giver sådan nogle luftige små brød, som danner den perfekte ramme for smagfuldt kød og frisk grønt. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på asiatisk-inspireret mad her Dampede bao boller med fyld Er vi gæster, så ville vi elske at få serveret dampede bao boller med fyld. Her har vi lavet dem med asiatisk svinekød, men det kunne også være med kylling eller oksekød. Man kan fylde dem med præcis det man har lyst til. Du kan også sagtens bruge noget andet grønt end hvad vi har brugt. Det fungerer bare godt med den sprøde kål og det friske fra radiser samt forårsløg. Mangoen er lige med til at give lidt sødme, som komplimenterer det stærke godt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.