Berlinere med hindbær Berlinere med hindbær Opskrift til 102030405060 stk. Opskrift til 20 stk. Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 1 time og 20 minutter Samlet tid 2 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmelavede berlinere med hindbær. Fylte donuts med hindbærmarmelade, som er lækre til kaffen eller som dessert. Ingrediensliste Dej 80 g smør 3 dl. mælk 50 g. gær 1 stk. æg 3 spsk. sukker 1 tsk. vaniljesukker 1 tsk. salt 600 g. hvedemel 1 stk. økologisk citron 1 tsk. stødt kardemomme Fyld 100 g. hindbærmarmelade Topping 100 g. sukker Fremgangsmåde Smelt smør i en gryde. Tilsæt mælk (blandingen skal være lillefinger varmt). Hæld smør/mælkeblandingen over i en skål. Smuldr gær i og tilsæt æg, sukker, stødt kardemomme, revet citronskal, vaniljesukker og salt. Tilsæt mel og ælt dejen til den er blank og smidig. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Lad dejen hæve i skålen og dæk skålen til med et fugtigt viskestykke. Lad den hæve 45 minutter. Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul dejen ud til en tykkelse på cirka 0,7 cm. Udstik små berlinere med et glas og lad dem efterhæve på bordet i cirka 20 minutter.Find en gryde og tilsæt olie til friturestegning. Temperaturen skal ramme ca. 170 grader. Kom de små boller i den varme olie og giv dem ca. 2-3 minutter på hver side (hvis olien er for varm bliver berlinerne for mørke, hvis det er for koldt tager de ikke farve og suger for meget olie til sig). Tag dem op og læg på et fedtsugende stykke papir og lad dem køle ned. Kom hindbærmarmeladen i en sprøjtepose med en tynd lang tyl. Stik tyllen ind i berlineren og pres marmelade ind i centrum. Til sidst vendes de i sukker. Server med det samme. Lås skærm Opskrift på berlinere med hindbær Hjemmelavede berlinere med hindbær er en god lille eftermiddagskage eller dessert. Vi bliver lige overraskede hver gang over hvor nemt det egentlig er at lave berlinere eller donuts selv. Det er blot en gærdej, som bliver friturestegt i smagsneutral olie. Her fylder vi dem med hindbærmarmelade, men man kan også fylde med creme, nutella eller hvad man ellers har lyst til. Med den her opskrift får du luftige og svampede berlinere, som bare smager af én mere. De er bare så gode og er altid et kæmpe hit herhjemme blandt store og små. Man kan også lave en portion som denne og så komme forskelligt fyld i. Det gode ved hindbærmarmelade er, at den også har noget syrlighed over sig, hvilket står i god kontrast til den lidt fede berliner og sukkeret. Men man kan også fylde med både vaniljecreme og hindbærmarmelade. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på sødt bagværk her Donuts med hindbær Det er lækre og nemme donuts med hindbær. Donuts og berlinere er egentlig det samme, men berlinere fyldes ofte med syltetøj i en eller anden smag. Her er det berlinere med hindbærmarmelade, men det kunne også være jordbærmarmelade, appelsinmarmelade eller hvad man ellers er til. Donuts eller berlinere er desuden bedst, når de er helt frisklavede. Vi anbefaler ikke at lave dem dagen før, da de vil blive mere kedelige i smagen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.