Gammeldags juleboller

Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Svampede og lækre gammeldags juleboller med remonce og glasur. Julebollerne er fyldt med julekrydderier, appelsin og marcipan.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 50 g. gær
  • 2 dl. mælk
  • 1 dl. creme fraiche
  • 60 g. smør
  • 0,5 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 stk. økologisk appelsin
  • 450 g. hvedemel
  • Appelsinremonce

  • 150 g. marcipan
  • 150 g. smør
  • 150 g. sukker
  • 0,5 stk. økologisk appelsin
  • Glasur

  • 200 g. flormelis
  • 2 spsk. bagekakao
  • 3 spsk. vand
  • 30 g. hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør og sæt til afkøling.
  2. Lun mælk en smule.
  3. Hæld mælken over i en skål. Tilsæt creme fraiche.
  4. Opløs gæren i blandingen.
  5. Tilsæt kanel, vaniljesukker, kardemomme, salt og sukker.
  6. Riv appelsinskal af halvdelen af appelsinen på et fint rivejern og pres saften ud af hele appelsinen. Tilsæt det i blandingen.
  7. Tilsæt nu smeltet smør og hvedemel. Det er ikke sikkert du skal bruge alt melet. Ælt dejen godt sammen til den er smidig. Den må dog gerne være lidt klistret.
  8. Kom husholdningsfilm over skålen og sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
  9. Imens dejen hæver, så gøres remonce klar.
  10. Smuldr marcipan i en skål. Kom blødt smør, sukker og lidt fintrevet appelsinskal i en skål. Pisk med en elpisker til du har en luftig og ensartet masse. Smag evt. til med mere appelsinskal. Sæt remonce til side.
  11. Drys mel på et bord og hæld dejen ud, når den er færdig med at hæve.
  12. Rul den ud og del dejen i 12 firkanter.
  13. Fordel remonce i midten af firkanterne.
  14. Fold enderne ind og form en bolle (som når man laver en fastelavnsbolle).
  15. Placer bollerne på to bageplader med bagepapir.
  16. Lad bollerne efterhæve i 45 minutter.
  17. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  18. Pensl forsigtigt bollerne med et sammenpisket æg.
  19. Bag en plade ad gangen i 8-15 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. De skal være let gyldne på toppen.
  20. Tag herefter ud og bag den anden plade.
  21. Lad bollerne køle af.
  22. Rør glasur sammen af flormelis, bagekakao og vand. Juster tykkelsen med enten flormelis eller vand.
  23. Fordel glasur ovenpå julebollerne og drys med hasselnøddeflager.

 

Bedøm denne ret

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars 

Opskrift på gammeldags juleboller

December og julen er lige rundt om hjørnet. Derfor skulle vi selvfølgelig, i samarbejde med Fiskars, give dig opskriften på de lækreste juleboller med appelsinremonce, chokoladeglasur og hasselnøddeflager. De blødeste juleboller, som vi bager år efter år! Der er intet som sådan en lun julebolle sammen med et krus gløgg. Så kan man nærmest ikke undgå at komme i julestemning.

Til at lave den her omgang har vi brugt lidt forskellige produkter fra Fiskars. Til gløggen har vi brugt All Steel sauteusen fra Fiskars. Det er en blanding mellem en kasserolle og en sauterpande – og er altså et must i køkkenet, hvis du spørger os! Vi er blevet så glade for den, da den kan bruges til sauce, grød, risotto og meget mere. Den er kendt i det franske køkken som en “fair tout”, som betyder “gør alt”, hvilket er den perfekte beskrivelse. Der er nemlig ingen hjørner i sauteusen og det gør den perfekt til så mange retter. Vi kan virkelig anbefale at skrive den på ønskelisten til jul.

LÆS OGSÅ: Andebryst med rødkålssalat og brunede kartofler

Gammeldags juleboller

Juleboller med marcipanremonce og appelsin

De her lækre juleboller er med marcipanremonce, kardemomme og appelsin. Den absolut lækreste kombination, som virkelig bare smager af jul og hygge. Til bollerne har vi brugt Norden rivejern fra Fiskarssom udover at have det smukkeste design, fungerer eminent til at rive skal af appelsin, parmesan osv. Sådan et rivejern er uundværligt i køkkenet. Man kan få rivejernet i både en fin og grov udgave – og det er altså en god mandelgave, hvis du lige står og mangler en ide til det.

Og lige i de her juleboller, så gør appelsinen altså en kæmpe forskel. Bollerne er nemlig fyldt med sådan en aromatisk smag af appelsin i remoncen, som sammen med marcipan er den perfekte kombination. Du kan også komme lidt hakket chokolade ind i bollerne. Vi har i stedet toppet med chokoladeglasur.

Gammeldags juleboller

Fyldte juleboller og gløgg

Nu vil vi vove at påstå, at du har opskriften på den hyggeligste juledag! Sådan en portion fyldte juleboller med et krus gløgg til er sådan noget, som virkelig kan få en i julestemning. Vi er også sikre på, at det vil falde i god jord, hvis du serverer det for venner eller familie. Måske det kan laves til en julehyggedag i december? Så kunne der også bages julesmåkager og evt. laves konfekt. Vi elsker julen og alt hvad den indebærer.

Juleboller med marcipanremonce og appelsin Juleboller med marcipanremonce og appelsin

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar