Macarons med hindbær og hvid chokolade

Antal: 30 stk.

Print opskriften

Fremgangsmåde

1. Blend mandler og flormelis i en foodprocessor eller minihakker, indtil det er blevet til "mel".
2. I to skåle fordeles æggehviderne, så der er 40 g. i hver skål.
3. I den ene skål tilsættes din blanding af mandler og flormelis. Tilsæt også et par dråber frugtfarve. Rør det hele rundt, så du får en ensartet masse.
4. Nu skal du lave en sukkerlage. Vand og sukker kommes i en lille gryde. Opvarmes herefter ved svag varme på komfuret. Sukkerlagen skal have en temperatur på 118 grader. Tag din sukkerlage af komfuret, når den når de 114-115 grader.
5. Begynd at piske dine æggehvider stive med en håndmikser eller i en røremaskine.
6. Tilsæt langsomt din sukkerlage, imens der piskes. Pisk det hele indtil du får en glat marengs, som danner bløde toppe.
7. Fold forsigtigt din marengs sammen med blandingen med mandler, æggehvider, flormelis og frugtfarve. Bliv ved med at folde massen sammen, indtil du har en ensartet masse.
8. Gør en sprøjtepose klar med en rund tyl (kan også godt gøres uden tyl, men de bliver flottere med en tyl).
9. Beklæd to bageplader med bagepapir.
10. Sprøjt små cirkler ud på bagepapiret, med cirka 1 cm. i mellemrum, så de ikke flyder sammen.
11. Når du har sprøjtet alle sammen ud, bank da let bagepladerne mod bordpladen, så du får slået eventuelle luftbobler ud.
12. Lad dine macaronsbunde "tørre" på bordet i 1 time. Dette gøres for at sikre, at de får de såkaldte "fødder", når de bages.
13. Imens dine bunde tørrer, så er det tid til at lave din hindbærcreme, som skal sprøjtes i midten.
14. Varm en lille håndfuld hindbær op i en lille gryde med 1 spsk. vand. Si hindbærrene, så du får sorteret kernerne fra.
15. Over vandbad placeres en skål med fløde, hakket hvid chokolade og 25 ml. af din hindbærpure. Lad det hele smelte sammen til en ensartet masse.
16. Tag den af varmen og sæt den i fryseren, så den kan sætte sig.
17. Når dine bunde har tørret i en 1 time, tænd ovnen på 165 grader varmluft.
18. Bag dine bunde, én plade af gangen i cirka 10-12 min.
19. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle helt på bagepladen.
20. Når de er kolde, så samles de. Put din creme op i en sprøjtepose. Saml to bunde ved et lægge en klat af cremen i midten og samle dem som en sandwich.
21. Macarons er bedst, hvis de får lov at stå et par dage i køleskabet, så de får lov til at "smelte" sammen.
22. Opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.

Skriv en kommentar

Navn .
.
Kommentaren .

Kommentarer skal godkendes før de bliver offentligtgjort