Blomkålscouscous Blomkålscouscous Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 25 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en sund blomkålscouscous med ærter, frisk persille og soltørrede tomater. Den her salat med blomkålsris er så god som tilbehør. Ingrediensliste 300 g. blomkål 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 1 tsk. paprika 1 tsk. tørret oregano 1 tsk. salt 0,5 bundt frisk persille 150 g. frosne edamamebønner uden bælg 150 g. frosne ærter 50 g. soltørrede tomater Fremgangsmåde Hak blomkål rigtig fint eller kør det i en foodprocessor/minihakker. Varm en pande op med olie. Når panden er varm, så tilsættes blomkål, paprika, oregano og salt. Vend det hele godt rundt og lad det riste på panden i 3-4 minutter. Tag panden af og hæld dine blomkålsris over i en skål, imen du laver de sidste ting. Tø edamemebønner og ærter op. Vi plejer at putte dem i en si og så skylle med vand. Hak de soltørrede tomater og persillen fint. Bland dine blomkål med soltørrede tomater, persille, ærter og edamamebønner. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på blomkålscouscous Her får du en super lækker opskrift på blomkålscouscous. Couscous af blomkål er egentblog blot blomkål, som bliver hakket meget fint, så de kommer til at minde om couscous. De finthakkede blomkål bliver så stegt på panden i krydderier inden de vendes med ærter, persille, soltørrede tomater samt bønner. Det er en virkelig lækker varm salat, som kan spises som tilbehør til aftensmaden eller som en lækker frokost. LÆS OGSÅ: Blomkålspølsehorn Salat med blomkålsris Om du kalder det finthakkede blomkål for blomkålscouscous eller blomkålsris kan i princippet være ligemeget. Det er den samme ting og så smager det skønt i salater. Den her salat med blomkålsris er virkelig lækker og har en mild smag. Hvis du ikke er til soltørrede tomater, så kan du sagtens udelade dem eller erstatte med almindelige tomater. Vi synes blot det lige pifter salaten godt op og giver det sidste pift til smagen. Selve blomkålsrisene bliver stegt på en pande med olie, paprika, oregano og salt. Her kan du også sagtens tilføje lidt hvidløg, chili eller hvad du ellers er til. Dét at man lige steger dem inden de blandes gør, at de bliver lidt blødere, som gør, at de minder mere om couscous. Salat med blomkål, bønner og tomater Udover blomkålscouscous, så er der også ærter, soltørrede tomater, edamamebønner og frisk persille i salaten. Både ærter og edamamebønner er milde grøntsager, som også er børnevenlige. Du kan også sagtens bytte én eller begge ting ud med eksempelvis broccoli, grønne bønner eller agurk. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.