Nemme og lækre opskrifter på couscoussalat. Du finder opskrift på couscoussalat med feta, med abrikos, med kylling og meget mere. Du finder også opskrift på opskrifter med blomkålscouscous.

Couscoussalat opskrifter

Her finder du alle vores nemme og lækre opskrifter på couscoussalat. Couscous er lavet på durumhvede og er faktisk lavet på pastadej, som er formet som små korn. Det er også derfor, at ved tilberedning skal det blot overhældes med kogende vand. Vi er blevet kæmpe fans af couscous, da det er genialt som tilbehør til aftensmaden og især i salater. Man kan lave så mange lækre salater med det og så mætter det godt. Og hvis du kender os, så ved du, at vi gerne laver en måltidssalat med en eller anden form for korn i. Der er ikke noget værre end at spise en god salat, men så være sulten 1 time efter. Det undgår man altså ved at tilføre noget kulhydrat, som kunne være couscous.

Couscoussalat smager skønt for sig selv, men egner sig også som tilbehør til en hovedret. Lav et stykke grillet kylling eller laks til, nogle bagte eller stegte kikærter eller en god rød bøf. Salaten vil kun komplimentere din proteinkilde og samtidig give dig en god mæthedsfølelse. Vi får det ofte enten til aftensmad eller frokost i løbet af en uge. Min 1 årige søn elsker også det.

Couscoussalater

Fælles for de her couscoussalater er, at de er nemme og hurtige at tilberede. De indeholder ingredienser, som kan købes i et normalt supermarked og så smager de hammergodt. Hvad mere kan man egentlig forlange af en salat? Man kan desuden lave så mange forskellige varianter af couscoussalat. Prøv en marokkansk-inspireret udgave, blomkålscouscous eller en med sprød kylling på toppen. Mulighederne er uendelige og couscous er nemt at arbejde med, da det absorberer den smag, som man krydrer den med.

Salater med couscous

Man kan lave mange forskellige salater med couscous. Både kolde og lune salater. Man kan også servere det som tilbehør til en gryderet i stedet for pasta, ris eller kartofler. Men vi bruger det nu oftest i salater, da det giver en god mæthedsværdi og er nemt at inkorporere i en salat.

Tricket bag smagfuld couscous er desuden at koge vandet med lidt bouillon i. Det kunne være flydende bouillon eller en bouillonterning. Eftersom det absorberer vandet, så trækker alt smagen fra bouillonen også ind i det. Det er en nem måde at give det masser af smag uden en masse krydderier og dressinger. Men vi krydrer nu gerne eller topper vores couscoussalater med en dressing alligevel. Så er der dobbelt op på smag og det er jo aldrig helt skidt.

Kan man lave couscoussalater på forhånd?

Ja, det kan man ofte. Vær opmærksom på, hvis du har meget våde ingredienser i din salat. Så er det ikke altid en god ide at lave den på forhånd, da de kan afgive mere væde i løbet af natten. Men mange couscoussalater egner sig fint til at blive lavet på forhånd. Ellers kan man også altid koge sin couscous på forhånd, så den blot skal blandes i salat. Vi ”mealprepper” gerne en omgang, som vi har i en bøtte på køl. Så er det nemt at bikse en hurtig og mættende salat sammen til frokost.

Hvad kan jeg servere min couscoussalat sammen med?