Blom­kål­spizza

Opskrift på blomkålspizza 
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

En lækker opskrift på en sund pizzabund, nemlig en blomkålsbund. Den er super let at lave og så mætter den godt. Det er et super alternativ til en almindelig pizza, især hvis man gerne vil have et sundere alternativ.

Ingrediensliste

  • 550 g. blomkål
  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. havregryn
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 200 g. revet mozzarella
  • 200 g. pizzasauce
  • 50 g. pepperoni

Fremgangsmåde

  1. Riv blomkålen eller blend det fint.
  2. Sæt det i mikroovnen i 4-5 minutter eller kog det op i 4-5 minutter i noget vand i en gryde.
  3. Vrid nu blomkålsrisene i et rent viskestykke, så det bliver tørt.
  4. Bland æg, salt, halvdelen af mozerallaen (den anden halvdel skal bruges ovenpå), havregryn og oregano i en skål. Tilsæt det tørre blomkål.
  5. Fordel nu halvdelen af blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug hænderne til at forme den som en pizza.
  6. Bag nu bunden i ca. 25-30 minutter i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft.
  7. Bunden skal have fået farve. Tag den ud og fordel fyld.
  8. Sæt nu pizzaen tilbage i ovnen igen og bag den i yderligere 10 minutter. Gentag med en pizza mere.
  9. Tag den ud og lad den køle en smule af inden servering.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Kitchenaid Foodprocessor

Køb her

Pizzahjul

Køb her

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på blomkålspizza

Den bedste opskrift på en sund og lækker blomkålspizza. At bruge blomkål i pizzadej er en god måde at få en sund og nærende pizzadej, så du kan få sund pizza til aftensmad. Selvfølgelig er vi klar over, at den ikke smager identisk med en rigtig italiensk pizza, men det er et super fint alternativ, hvis man forsøger at leve sundere og gerne vil have et sundere alternativ.

LÆS OGSÅ: Blomkålspølsehorn

Opskrift på blomkålspizza 

Sund pizza lavet på blomkålsbund

Lav også en hjemmelavet tomatsauce og fyld din pizza med dit yndlingsfyld, så har du en sund og nem aftensmad, som mætter rigtig godt.  Vi laver ofte vores favorit kombination på pizza, som består af tomatsauce, mozzarellaost, serranoskinke, ruccola og parmesanost. Så får den sunde pizza alligevel lidt italienske specialiteter og lidt italiensk charme over sig.

Opskrift på blomkålspizza 

Pizza lavet på blomkål

Som sagt, så kan vi godt blive enige om, at sådan en pizza lavet på blomkål ikke smager som den ægte vare. Men det er altså et rigtig godt alternativ, hvis man prøver at leve sundere og gerne vil have noget ekstra grønt ind i kosten.

Du kan toppe den med lige præcis det du har lyst til. Skal det være lidt sundere end på billedet, så kan du toppe med kyllingestrimler, grøntsager skåret i skiver og en fedtfattig ost. Du kan også prøve dig med en pizza hawaii med skinke og ananas. Det er altså også altid en sikker vinder.

Min bund bliver meget blød? 
Det er rigtig vigtigt, at man får drænet blomkål for væske. Jo mere væske du får presset ud, jo mere fast en bund får du.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Skal man putte tomatsovs på sammen med bunden og derefter sine ingredienser. Eller skal tomatsovsen også først på efter de 25-30’min

    1. Hej Mimi,

      Bunden bages først for sig selv en smule for at gøre den fast og så kommes fyld, tomatsauce og ost på efter ja 🙂

      Kh

    1. Hej Marlene,

      Det har vi faktisk desværre ikke prøvet, men kunne være bange for, at den blev for våd så. Måske en ide ville være at forbage bunden dagen inden og så toppe med fyld og bage den færdigt på dagen 🙂

      Kh

    1. Hej Catrine,

      Det har vi desværre ikke prøvet. Osten sørger for at holde bunden lidt sammen, men du kan prøve at udelade det 🙂

      Kh

  2. I har da glemt at skrive pizzasovs og ost på jeres indkøbsseddel.
    Opskriften hedder jo ikke kun blomkålsbund (sådan selv skal tænke på fyld)
    men blomkålspizza….
    Lige sent nok at finde ud af når man skal til at lave den…

    1. Hej Susanne,

      Det beklager vi! Det er rettet nu. Vi håber, at du måske kan bytte om på nogle af dagene 🙂

      Kh

Skriv en kommentar