Blondie med hindbær

Blondie med hindbær
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en svampet blondie med hindbær, som er en god dessertkage. En hvid brownie med hindbær.

Ingrediensliste

  • 200 g. hvid chokolade
  • 200 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 125 g. hvedemel
  • 3 stk. æg
  • 100 g. hindbær

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet og tilsæt chokoladen. Pisk det godt sammen. Det kan godt skille en lille smule (det har den hvide chokolade tendens til).
  3. Pisk æg, sukker, hvedemel og vaniljesukker sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine.
  4. Tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes.
  5. Fordel dejen i en form (ca. 24 x 24 cm), som er smurt med smør eller foret med bagepapir.
  6. Læg hindbær ovenpå og pres lidt ned i dejen.
  7. Bag blondien i midten af ovnen i ca. 25 – 30 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af. Den skal virke lidt ubagt, når du trykker på den med fingrene, men når du tjekker med en kødnål eller lignende, så skal der ikke komme ubagt dej med op.
  8. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer inden den skæres ud.
  9. Kagen er bedst, hvis den laves dagen før og sættes på køl natten over.
  10. Den kan også sagtens fryses og så blot tages op 6 timer inden den skal bruges.
Bedøm denne ret

Opskrift på blondie med hindbær

En blondie med hindbær eller en hvid brownie med hindbær er sådan en lækker kage, som bliver sådan helt kompakt på den der gode måde. Det er en kage med hvid chokolade og friske hindbær. Vi serverede den til årets julefrokost, hvor den fik mange komplimenter med på vejen. Også fra folk, som normalvis ikke er til hvid chokolade. Det siger jo lidt. Men det er også sådan en god kage, som bliver så fin, når den skæres ud i små stykker og anrettes på et fad. Det gode ved den her dessertkage er også, at den kan bages dagen før eller i god tid og så fryses ned.

Her er den lavet med hindbær, men du kan i princippet bruge præcis de bær, som du har lyst til. Det kunne også være brombær eller blåbær, hvis du er mere til det. Måske du har frosset friske kirsebær ned fra i sommers, så kunne det også være fint at bruge. Så bliver den også ekstra julet.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med hindbær her

Blondie med hindbær
Blondie med hindbær

Hvid brownie med hindbær

Uanset om du kalder det for en hvid brownie med hindbær eller blondie, så er det altså en god dessertkage. Vi kalder det en blondie, fordi det er en brownie med hvid chokolade. Det giver en god og mild smag af hvid chokolade, men samtidig bliver den ikke for sød, som hvid chokolade ellers godt kan være. De syrlige hindbær giver nemlig et frisk og fint modspil til den søde kage, så det bliver sådan en god kombination.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

  1. Jeg har lige to spørgsmål:
    Vil chokoladen smelte helt når man putter den i smørret?
    Kan man bruge frosne bær?

    1. Hej,

      Ja det vil den, men det smeltede smør og chokoladen kan godt se skilt ud. Det gør ikke noget 🙂
      Og ja, det kan du godt 🙂

      Kh

Skriv en kommentar