Blondie med rabarber

blondie med rabarber
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på blondie med rabarber. En saftig hvid brownie med rabarberstykker og hvid chokolade.

Ingrediensliste

  • 250 g. hvid chokolade
  • 200 g. smør
  • 200 g. sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 125 g. hvedemel
  • 3 stk. æg
  • 160 g. rabarber

Fremgangsmåde

  1. Rens rabarber.
  2. Skær i stykker af 1-2 cm.
  3. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  4. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet og tilsæt chokoladen. Pisk det godt sammen. Det kan godt skille en lille smule (det har den hvide chokolade tendens til).
  5. Pisk æg, sukker, hvedemel og vaniljesukker sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine.
  6. Tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes.
  7. Vend til sidst stykkerne af rabarber i dejen.
  8. Fordel dejen i en form (ca. 24 x 24 cm), som er smurt med smør eller foret med bagepapir.
  9. Bag blondien i midten af ovnen i ca. 25-35 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Den skal virke lidt ubagt, når du trykker på den med fingrene, men den må ikke virke flydende. Sådan får du den bedste blondie. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af.
  10. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer inden den skæres ud.
  11. Kagen er bedst, hvis den laves dagen før og sættes på køl natten over.
Bedøm denne ret

Opskrift på blondie med rabarber

En lækker og saftig blondie kage med rabarber og hvid chokolade. En intens dessertkage, som egner sig perfekt som dessert med en kugle is til og evt. noget frisk frugt. Kombinationen af det søde fra chokoladen og selve kagen sammen med det syrlige fra rabarber er helt perfekt. Det skaber sådan en god balance mellem sødme og syrlighed i denne herlighed af en dessert!

LÆS OGSÅ: Brownie med hindbærskum

blondie med rabarber

Rabarberkage med hvid chokolade

Du får en saftig hvid brownie, som på ingen måde er tør. Kunsten bag en god brownie og en god blondie er, at kagen skal bages tilpas nok til, at den sætter sig. Samtidig må den heller ikke få for meget, da det resulterer i en tør kage. Det er også derfor, at vi ofte skriver et tidsinterval for hvor lang tid kager skal bages i vores opskrifter, da der kan være så stor forskel på hvor kraftig ens ovn er. Den her kage skal være færdigbagt på toppen og skal ikke virke alt for flydende, når man trykker på den. Men samtidig må den gerne være lidt blød, så når den bliver kølet af, så får du den skønneste blondiekage.

Den kan egentlig også gå ind under kategorien som værende en rabarberkage. En lækker rabarberkage med hvid chokolade! Og alt med rabarber er jo bare lækkert, hvis du spørger os. Derfor får vi også udnyttet det i stor grad, når rabarber endelig er i sæson.

Kan jeg bage kagen på forhånd?
Ja, vi anbefaler faktisk at bage den dagen før, så den har god tid til at sætte sig. Du kan også sagtens fryse kagen og så blot tage den op 3-4 timer inden brug.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Jeg står og skal lave kage til 40 personer. Hvor mange gange skal man gange opskriften op, hvis der skal laves en stor bradepande ?

Skriv en kommentar