Lækre hverdagsopskrifter

Brownie med hindbærskum

Brownie med hindbærskum
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Opskrift på den bedste brownie med hindbærskum samt masser af friske bær. En lækker somerdessert, som du kan servere med vaniljeis til.

Ingrediensliste

  • Brownie

  • 200 g. mørk chokolade
  • 200 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 knivspids salt
  • 125 g. hvedemel
  • 3 æg
  • Hindbærskum

  • 100 g. frosne hindbær
  • 4 spsk. sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2,5 dl. piskefløde
  • Pynt

  • 400 g. bær

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Hak chokolade groft. Tag gryden af varmen, når smørret er smeltet og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil det hele er en ensartet masse. Lad det køle af.
  3. Pisk æg, sukker, hvedemel, vaniljesukker og salt sammen til en luftig masse med en elpisker eller i en røremaskine.
  4. Tilsæt den afkølede blanding af smør og chokolade, imens der piskes.
  5. Fordel dejen i en springform (Ø20-21), som er smurt med smør eller foret med bagepapir.
  6. Bag brownien i midten af ovnen i ca. 17-20 minutter. Den skal være fast på toppen, men må stadig godt virke ubagt (men ikke flydende), da det giver den absolut bedste brownie . Tag den ud af ovnen og lad den køle af.
  7. Brownien er bedst, hvis den laves dagen før og sættes på køl natten over.
  8. Frosne hindbær, sukker og citronsaft koges let op i en gryde. Bærrene moses en anelse sammen. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter, så noget af væsken kan fordampe. Du skal have en fast kompot.
  9. Bærkompotten sættes på køl, indtil den er helt kold (den kan også laves dagen før).
  10. Piskefløde piskes til en fast flødeskum. Vend lidt af bærkompotten i af gangen. Hvis din bærkompot har meget saft, så undgå at tage alt for meget af det med, da det vil resultere i en rigtig tynd hindbærskum.
  11. Pynt kagen med din hindbærskum og masser af friske bær.
  12. Sæt den på køl indtil servering.
  13. Server den evt. med en kugle vaniljeis. Det gør den absolut ikke dårligere!

Bedøm denne ret

Opskrift på brownie med hindbærskum

En lækker og nem opskrift på en saftig og svampet brownie, som vi har toppet med hindbærskum. Når den tunge brownie bliver toppet med den letsyrlige hindbærskum, så er det virkelig en skøn kombination. Top det hele af med friske bær, så har du en helt fantastisk sommerkage! Du kan også sagtens servere den med en god vaniljeis til. Det gør bestemt heller ikke kagen dårligere.

LÆS OGSÅ: Nøddekage med bærskum

Brownie med hindbærskum

Dessert med brownie

Der er intet som en lækker brownie til dessert. Her har vi blot valgt at bløde den tunge brownie op med en frisk hindbærfløde. Den er derfor perfekt til dig, som ikke vil have en dessert, der er alt for sød. Som sagt kan den også serveres med en god vaniljeis til. Det er faktisk det, som vi oftest gør. Så får du det søde fra brownien, det friske fra hindbærskum og det kølige fra isen. Det er en helt fantastisk kombination!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Den var lækker, men desværre ret ubagt inde i midten selvom den var fast på toppen og jeg gav den endda 5 min mere.
    Næste gang tror jeg, at jeg vil bage den på 200 gr
    og 20-25 min.
    Udover det smagte den fint.

    1. Hej Camilla,

      Ja det er desværre så individuelt hvordan ens ovn bager og også hvor fast man gerne vil have den i midten.
      Men ja, giv den lidt længere tid næste gang. 🙂

      Kh

    1. Hej,

      Ja, men vi vil anbefale, at du blot laver hindbærkompotten og så venter med at blande det til på selve dagen 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag