Boller med risengrød Risengrødsboller Opskrift til 204060 stk. Opskrift til 20 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 2 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på saftige og svampede risengrødsboller. Lækre boller med risengrød, som er perfekte som morgenboller eller brunchboller. Ingrediensliste 3 dl. vand 2 dl. naturel yoghurt 30 g. gær 250 g. risengrød 2 spsk. sukker 1 tsk. salt 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie 800 g. hvedemel Fremgangsmåde Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt yoghurt og rør ud. Tilsæt sukker, salt og kold risengrød. Rør det ud. Tilsæt olie. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Ælt dejen godt sammen. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes den med det samme til boller. Del dejen i 20 lige store boller og tril dem runde. Placer på en bageplade med bagepapir. Vi havde 12 på en plade. Sæt bollerne til hævning et lunt sted overdækket med et viskestykke i 2 timer. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg eller kold kaffe. Bag bollerne i 10-15 minutter, alt efter din ovns styrke. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på lækre risengrødsboller Står du også ofte med en rest risengrød? Og vil du gerne bruge den til noget andet end risalamande eller klatkager. Så er det disse lækre boller med risengrød du skal prøve! De er super lækre og saftige, og holder sig faktisk bløde i 2-3 dage efter de er bagt. Du kan slet ikke smage risengrøden i bollerne, men det giver en god saftighed til bollerne. Risengrødsboller kan spises som morgenboller eller bruges til madpakkeboller. De er super lækre med smør eller pålæg på. Det er de bedste boller med risengrød. LÆS OGSÅ: Risengrød Boller med risengrød Så hvis du lige har en rest risengrød, som du ikke nænner at smide ud, så brug resten til disse lækre og luftige boller. Vi elsker virkelig, når man kan forvandle rester om til noget nyt og ikke er nødsaget til at smide det ud. På samme måde kan du også bruge andre typer grød til denne opskrift. Det fungerer også godt med en rest havregrød. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hvis nu man ikke har yoghurt hjemme hvad kan jeg så bruge? Har nemlig en masse risengrød tilbage fra aftensmaden Svar
Er spændt på resultatet…. Jeg brugte en del mere mel end der stod angivet og dejen var stadig meget klistret så det var næsten ikke muligt at trille dem. Men jeg tror på det nok skal blive super godt. Lige nu hæver de, så der er friskbagte boller til når børnene kommer sultne hjem fra børnehaven Svar
Hej Michelle, Det lyder lækkert! Der kan være lidt forskel på hvordan ens grød er og også om man ælter dejen i hånd eller på maskine. Men super fint, at du blot tilsatte mere mel til du havde en dej, der var til at arbejde med 🙂 Kh Svar
Hvordan med hævetid hvis jeg vil lave dem som morgenmadsboller så er der ikke tid til 2 timer på bagepladen før ovnen – har du erfaringer med det? Svar